Woning verduurzamen? Een nuttige investering!

Woning verduurzamen? Een nuttige investering!
december 10, 2021 Richard

Met energieprijzen die de pan uitrijzen en een wereldklimaat wat oververhit begint te raken is het verduurzamen van je huis een aantrekkelijke investering. Wil je echt tientallen procenten besparen op je energierekening en je CO2-uitstoot, zal je wel in de buidel moeten tasten. Als je dan de keuze hebt gemaakt om je financiële ruimte in te gaan zetten voor het verduurzamen van je woning komt er nogal een lijstje met moeilijke keuzes, en die maak je natuurlijk niet lichtzinnig. Het gaat hier om grote sommen geld waar je hard voor hebt gespaard of waarvoor je jezelf aardig in de hypotheekschulden moet gaan steken. Een populaire investering die direct geld oplevert is natuurlijk het plaatsen van zonnepanelen in Zuid-Holland.

Woning verduurzamen met behulp van zonnepanelen

Met zonnepanelen wordt het dak van je huis omgebouwd tot energiecentrale! Dus in plaats van dat jouw elektriciteit afkomstig is van de plaatselijke kolen- of gascentrale maak je het zelf uit zonlicht. De modernste zonnepanelen zijn al van een dusdanig rendement dat een gemiddeld dak vol leggen betekent dat het stroomverbruik van een gemiddeld gezin volledig door de zonnepanelen geleverd kan worden. Dit betekent dus heel eenvoudig gezegd een elektriciteitsrekening van nul euro.

Terugleveren met zonnepanelen

Wek je meer stroom op dan je vaatwasser, oven en elektrische sfeerhaard kunnen wegkauwen, dan ga je terugleveren. Hiervoor krijg je een vergoeding van je energiemaatschappij, deze vergoeding kan variëren per contract, maar terugleveren levert je per kilowattuur altijd minder op dan dat het gebruiken per kilowattuur zou kosten. Lijkt misschien oneerlijk, maar de teruggeleverde stroom gaat wel het net. De energiesector betaalt de aanleg en het onderhoud van dit net en dat is immers ook niet gratis. Zelfs als je hier rekening mee houdt zijn er mooie bedragen te verdienen met terugleveren, waardoor zonnepanelen in een paal jaar terugverdiend kunnen zijn.

Woning verduurzamen, de overheid trakteert

Die terugverdientijd kan je nog verder verkorten door gebruik te maken van overheidssubsidies. Met de energietransitie in volle gang zijn er vanuit zowel de landelijke overheid als lokale overheden allerlei regelingen in het leven geroepen om de investeringen betaalbaar te maken. Er bestaan niet alleen subsidies, maar ook leningen tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. Door de steeds grootschaliger aanleg van zonnepanelen zijn er ook koopcollectieven en regelingen waarbij je de panelen huurt in plaats van koopt. Doe je voordeel met deze gunstige situatie en bekijk zelf welke voordelen van toepassing zijn om jouw woning te verduurzamen met behulp van zonnepanelen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*