Waar moet je op letten bij een lange autoreis?

Waar moet je op letten bij een lange autoreis?
juli 20, 2021 Richard
autoreis

Als de zomer – of winter – voor de deur staat, begint het vakantiegevoel weer te borrelen. En veel mensen vinden hun vakantiebestemming door er simpelweg naartoe te rijden. Volle snelwegen met vakantiegangers zijn een vast beeld dat elk vakantieseizoen weer terugkeert. Maar hoe zorg je ervoor dat je reis zo soepel mogelijk verloopt? Een paar tips om je alvast op weg te helpen.

Geef je auto voor vertrek een goede beurt

Wie voor vertrek de auto laat nakijken door een expert, zoals Autobedrijf Ferdy Snijders, zal met een geruster hart op pad gaan. Een grote of kleine beurt zorgt er in ieder geval voor dat de vloeistoffen zijn aangevuld, de filters in orde zijn en dat allerlei kleine dingetjes die eenvoudig te checken zijn, gewoon goed werken. Het levert een stuk meer rust op als je weet dat je auto in orde is en de kans op een lange, onvrijwillige stop langs een Franse snelweg, zo klein mogelijk wordt gehouden. Immers; je bent straks op vakantie en een kapotte auto geeft nou niet echt het gevoel dat je lekker gezellig en zorgeloos op pad bent.

Check de bandenspanning

Iets wat je makkelijker zelf kan doen, is het checken en aanpassen van de bandenspanning. Deze is van belang, zeker als je een lang eind gaat rijden. Een auto met de juiste bandenspanning zorgt voor zo weinig mogelijk slijtage aan het rubber en stuurt het lekkerst. Als een band te zacht is merk je dat al snel, maar als hij te hard is, is dat ook niet goed. Raadpleeg dus wel eerst de handleiding van je auto, voordat je de pomp aan het ventiel zet. Die vertelt je namelijk welke bandenspanning op welk wiel hoort te zitten.

Zorg voor een koelbox

Wie met zijn gezin op pad gaat, zal genoeg lekkers voor onderweg mee moeten nemen. Echter, zeker als je in de zomer onderweg bent, kan het behoorlijk heet worden in de auto, waardoor verschillende snacks bepaald niet op hun best zijn. Om dit te voorkomen, kan je gemakkelijk een koelbox meenemen. Vul deze box met koelelementen en je tussendoortjes blijven de hele rit heerlijk gekoeld. Zo blijven je kinderen blij met wat lekkers en kunnen de ouders ook genieten van een fris blikje frisdrank, of een bolletje waarvan de kaas nog gewoon intact is.

Heb je route goed bij de hand

De route naar je vakantiebestemming is belangrijk om goed in je hoofd te hebben. Natuurlijk kan je tegenwoordig gemakkelijk je bestemming in de navigatie zetten, maar het loont de moeite om van tevoren even rustig de route te bekijken. Zo weet je waar de knelpunten zitten en heb je goed in je hoofd waar je kan tanken. Dat scheelt improvisatie onderweg en geeft gewoon wat meer rust. Ook kan je op die manier vooraf bepalen waar je even gaat rusten; je kan zo de beste plekjes bepalen en ook uitzoeken waar je misschien wat zou kunnen eten onderweg. Ook dat scheelt weer gedoe onderweg; je weet immers precies waar je naartoe gaat.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*