Dit kun jij als ondernemer doen om het milieu minder te belasten

Dit kun jij als ondernemer doen om het milieu minder te belasten
december 27, 2022 Richard

Dit kun jij als ondernemer doen om het milieu minder te belasten

Het is inmiddels voor vrijwel iedereen duidelijk dat het van belang is om het milieu minder te belasten. Doen we dit niet dan zal het aantal natuurrampen in een drastisch tempo toenemen. De problemen die hierdoor kunnen ontstaan, zijn nauwelijks te beseffen. Het is daarom van belang dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Als ondernemer draag je een nog wat grotere verantwoordelijkheid. Jij kunt in dat geval namelijk een maatschappelijke impact hebben. Dit hangt uiteraard wel af van de grootte van het bedrijf. 

Hergebruik materiaal vaker

In bouwbedrijven zie je dat materialen vaak maar voor een keer worden gebruikt. Dit terwijl het bij een net iets andere werkwijze mogelijk is om het vaker in te zetten. Naast dat dit stukken minder belastend is voor het milieu, bespaar je er ook al snel een hoop geld mee. Onderzoek daarom wat de mogelijkheden zijn bij jouw bedrijf en probeer hier zo snel mogelijk verandering in te brengen. Daarnaast kun je dit ook laten onderzoeken door een extern bedrijf. 

Koop refurbished kantoor attributen

Als er op het werk veel gebruik wordt gemaakt van laptops dan is het ook een mogelijkheid om de volgende keer refurbished laptops aan te schaffen. Je bespaart hier een hoop geld mee en zorgt er bovendien voor dat tweedehands laptops een nieuw leven krijgen. Naast tweedehands laptops kun je ook kiezen voor een refurbished printer. Printers gaan over het algemeen erg lang mee en een refurbished variant is zo goed als nieuw. Let er bij het kopen van een tweedehands printer wel op de garantie. Bij de meeste bedrijven krijg je namelijk minimaal zes maanden garantie en dat is prettig. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je de tweedehands printer beter ergens anders aanschaffen.

Ga voor een elektrisch wagenpark

Voor het milieu is het stukken minder schadelijk als er elektrisch wordt gereden. Het is daarom het overwegen zeker waard om te kijken of er een mogelijkheid is om iedereen elektrisch te laten rijden. Om de energiekosten zo laag mogelijk te houden, zou je eventueel zonnepanelen kunnen plaatsen. Zorg ervoor dat de energie die nodig is om de auto van en naar het werk te krijgen, zo goed als kosteloos op de zaak opgewekt kan worden. Naast dat je het milieu hiermee bespaart, bespaar je er ook een hoop geld mee.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*