Wonen in een huis met een verhaal

Wonen in een huis met een verhaal
juli 27, 2021 Richard

Je ziet het overal om je heen. Mensen doen haast een moord voor een huis in een prachtige nieuwbouwwijk. Niet dat daar iets mis mee is, maar laten we eerlijk zijn. Naast dat vele voordelen die dit soort woningen met zich meenemen krijg je ook te maken met allerlei nadelen. Want een nieuwbouwwoning is helemaal niet zo rooskleurig als men denkt.

Nadelen van nieuwbouw woningen

Heb je de keuze nog niet gemaakt, maar overweeg je wel in een nieuwbouwwoning te trekken? Dan denk nog maar eens goed na voor je de keuze maakt. Het is namelijk zo dat je geen volledige controle hebt over de bouw. Je moet maar vertrouwen op de projectontwikkelaar en de aannemer. Je koopt een nieuwbouw woning namelijk op basis van de bouwtekeningen. Je koopt dus een huis voor je weet hoe het er in het echt uit gaat zien, dat kan best eng zijn. Daarnaast moeten nieuwbouwwoningen altijd voor een geplande datum opgeleverd worden. Heb jij tegen die tijd jouw huis al weten te verkopen? Of heb je een overlapping met je huurcontract? Om dan nog niet te spreken over de automatische standaardvoorzieningen. Ondanks dat je zelf het huis mag uitzoeken, heb je maar te accepteren dat er slechts bepaalde elementen zijn die je zelf mag kiezen. Droom je van een marmeren werkblad of een gietvloer? Dan is de kans groot dat je daarvoor in eigen bundel zult moeten tasten. Meerwerk heet dat.

Vraag subsidie voor een monument en woon uniek én voordelig

Alle voorgaande nadelen zijn voor veel mensen de doorslaggevende redenen om in een “ouder” huis te gaan wonen. Daarom zijn jaren 30 woningen zo populair. Naast oudere woningen kun je er ook voor kiezen om in een monument te gaan wonen. Of dat duur is? Dat hoeft niet, je kunt namelijk subsidie voor een monument aanvragen. Deze subsidie voor je monument bekostigd aanpassingen die gedaan moeten worden voor de instandhouding van het prachtige monument. Ideaal toch? Zo woon je in een écht unieke woning die je in verloop van tijd helemaal eigen kunt maken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*