Wanneer is je dak toe aan vervanging?

Wanneer is je dak toe aan vervanging?
augustus 31, 2022 Richard

Lekt je dak of wordt het zwaar beschadigd door een storm? Door een beschadigd dak zo snel mogelijk te herstellen, voorkomt je in veel gevallen een complete dakvervanging. Wanneer kan ik het beste mijn dak vervangen en wat zijn de mogelijkheden? Twijfel je of je dak aan vernieuwing toe is? Raadpleeg dan Eigenhuis Dakdekker in Boxtel. Die weten er alles van.

Wanneer plat dak vervangen?

Platte daken gaan gemiddeld dertig jaar mee. Om dakvervanging zo lang mogelijk uit te stellen, is regelmatig en goed onderhoud nodig.

Dakbedekking reageert op temperatuurschommelingen

Ook platte daken zijn best zo goed mogelijk geïsoleerd. Is dat bij je plat dak helaas niet het geval? De dakbedekking krimpt dan bij lage temperaturen en zet uit bij hoge temperaturen. Hierdoor ontstaan ​​scheuren. Op den duur zijn deze de oorzaak van lekken. Isoleer dan je dak van buitenaf en vervang de dakbedekking of gebruik een laag grind of tegelballast.

Daklekkage

Is je dakbedekking verouderd, en lekt je dak? Dan is het de beste optie om het zo snel mogelijk te repareren. Zo voorkom je schade aan je dakconstructie.

Je dakbekleding werd slecht geplaatst

Sluit je dakbekleding slecht aan op je dakconstructie? Lost de dakbekleding aan de randen? Dan volgen dure dakherstellingen elkaar vaak in versneld tempo op. Het plaatsen van een nieuwe dakbedekking is dan de beste en minste dure oplossing.

Wanneer vervang je je hellend dak?

Hellende daken zijn dankzij hun hellingsgraad minder onderhevig aan lekkages dan platte daken. Er zijn echter nog veel factoren waarmee je best rekening houdt om zo lang mogelijk van je dakconstructie te genieten.

Verouderde dakbedekking

Na enige tijd verloop zal je dak verouderen en zal schade vaker voorkomen. De levensduur van dakbedekkingen op hellende daken hangt vooral af van het materiaal (type dakpan of leisteen, riet, zink) en zeker ook de weersomstandigheden. Sommige dakpannen gaan twintig jaar of langer meegaan, een kwaliteits dakpannen tot meer dan het dubbele.

Beschadigde en- of ontbrekende dakpannen

Storm vergroot het risico op beschadigde dakbedekking aanzienlijk. Dan volstaat meestal het onmiddellijk vervangen van de bekleding.

Geen onderdak

Om je dak zo goed mogelijk te beschermen, is een onderdak nodig. Folie beschermt je dak tegen alle weersomstandigheden. Zonder onderdak kan vochtinfiltratie je gehele draagconstructie aantasten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*