Hier moet je opletten bij het kopen van een nieuwe vloer

Hier moet je opletten bij het kopen van een nieuwe vloer
oktober 5, 2022 Richard

Of je nou op zoek bent naar een vloer voor je appartement, nieuwbouwwoning of juist klushuis het kopen van een nieuwe vloer neemt veel tijd in beslag. Zo moet je keuze maken voor welk materiaal vloer je wilt, welke kleur vloer het best past en aan welke functies en eisen een vloer moet voldoen. Om miskopen te voorkomen is het aan te raden dit eerst vooraf uit te zoeken, zodat je een stuk gerichter op zoek kunt naar een nieuwe vloer. 

Verschillende vloersoorten 

Vandaag de dag zijn er tal van verschillende vloersoorten verkrijgbaar. Zo heb je vloeren van hout, PVC en laminaat. Elk vloersoort heeft zo zijn voor- en nadelen. Welke vloersoort het beste bij jou past, hangt geheel af van de situatie. 

Budget voor een vloer 

Budget is heel belangrijk. Je kan een vloer zo duur maken als je wilt. Heb je een ruim budget en wil je enige vorm van luxe, dan is houten vloer betaalbaar. Heb je weinig budget beschikbaar en moet het vooral zo goedkoop mogelijk, dan is laminaat de beste oplossing. Stel vooraf een duidelijk budget op en houd hierbij rekening met een ondervloer en het laten leggen van de vloer. 

Vloerverwarming 

Wanneer je vloerverwarming in huis hebt, is het fijn om te weten welke vloeren hiervoor geschikt zijn. Zo zijn houten vloeren iets minder geschikt voor vloerverwarming dan PVC vloeren. Het verwarmen van een houten vloer neemt meer tijd in beslag dan een PVC vloer. 

Onderhoud vloer 

Hoeveel onderhoud ben je bereid te besteden aan je vloer? Wil je een onderhoudsvrije vloer en alleen zo nu en dan met een stofzuiger en dweil over de vloer of vind je het niet erg om een vloer zo nu en dan te schuren en opnieuw te lakken? Voor de aanschaf van een vloer moet je voor jezelf wel duidelijk hebben hoeveel tijd en energie je hieraan besteden wilt. 

Vloeren zelf leggen of laten leggen 

Wanneer je een beetje handig bent, kan je prima zelf een laminaatvloer leggen. Niet alle vloeren zijn hiervoor geschikt. Zo heb je verschillende soorten PVC vloeren en houten vloeren die je beter door experts kunt laten leggen dan dit zelf te doen. Zo zorg je ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je vloer en geen last hebt van oneffenheden. Of je nou een PVC vloer in Groningen of een laminaatvloer in Limburg zoekt, in elke (grote) stad heb je meerdere aanbieders van verschillende soorten vloeren die het ook nog eens leggen. Let wel goed op bij het inschakelen van een expert, of je nou naar vloeren in Groningen of Limburg zoekt, lees eerst altijd recensies van andere klanten, zo voorkom je een miskoop. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*