Wat is de prijs van een trap naar zolder?

Wat is de prijs van een trap naar zolder?
juni 23, 2022 Richard

De prijs van een trap hangt van een aantal aspecten af. Wat voor trap wil je? Wat voor materiaal? Een bouwpakkettrap of op maat gemaakt? Heb je al een trapgat of moet die nog gemaakt worden? Dit heeft geen invloed op de prijs van je trap, maar wel op de prijs van de verbouwing die het plaatsen van een trap met zich mee brengt.

Wat voor zoldertrap is er mogelijk

Als eerst is het goed om na te denken of je een vaste trap wilt of een die niet vaste trap. Bij de tweede is de keuze voor de trap makkelijk, want dan heb je een vlizotrap nodig.

Kies je voor een vaste trap dan heb je wel meer mogelijkheden afhankelijk van jouw situatie. Heb je een bestaand trapgat van een oude vlizotrap of kun je alles opnieuw maken?

Als je vast zit aan een trapgat van een oude vlizotrap, dan heb je niet heel veel keuze aan trappen. Dit komt omdat je dan waarschijnlijk een heel klein trapgat hebt. Trappen die hierin zouden kunnen is een smalle rechte trap of een ruimtebesparende spiltrap.

Heb je de mogelijkheid om het trapgat nog te maken en heb je veel ruimte op de vloer? Dan kun je kiezen voor een rechte trap, wenteltrap of kwartslagtrap. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen om een zoldertrap te plaatsen boven de trap van de begane grond naar de eerste verdieping. Je komt dan vaak terecht bij een kwartslagtrap met een of meerdere kwartslagen. Je zit dan wel aan vaste maten vast, omdat je trap eigenlijk exact moet passen boven het trapgat van de trap beneden. In dit geval is er eigenlijk altijd maatwerk nodig.

Materiaal

Het meest voorkomende materiaal voor trappen is hout. Je hebt 3 veelvoorkomende houtsoorten, namelijk: dennenhout, beukenhout en eikenhout. Dennenhout is hierbij het goedkoopste en eiken het duurste.

Naast hout wordt er ook wel eens gebruik gemaakt van metaal. Dit is duurzamer, maar ook een stuk kostbaarder.

Gemiddelde prijs

Het is lastig om een exacte prijs te geven voor een trap, maar we kunnen wel een gemiddelde prijs geven zodat je een richting hebt om in te denken. De volgende prijzen zijn van toepassing op bouwpakkettrappen, deze kun je aanschaffen bij Houtcompleet.nl

Vlizotrap: houten trap €400, metalen trap €700, elektrisch €3900

Rechte trap: dennenhout €1000, beukenhout €2000, eikenhout €3500

Kwartslagtrap: dennenhout €1500, beukenhout €3500, eikenhout €4500

hout/metaal €2500, metaal €3000

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*