Gemakkelijk en snel scheuren in de muur repareren

Gemakkelijk en snel scheuren in de muur repareren
november 12, 2020 Richard

Irriteer jij je al enige tijd aan de scheuren in de muur? Repareer dit gemakkelijk en snel, je kunt dit namelijk gemakkelijk zelf. Je bent geen bouw- of renovatiebedrijf nodig met grote machines. In deze blog leggen we je graag stap voor stap uit hoe jij gemakkelijk je eigen muur kunt repareren.

Achterhaal de oorzaak

Het is belangrijk om te weten wat de scheur in de muur veroorzaakt. Je wilt immers niet je herstelde muur na verloop van tijd weer scheuren zien vertonen. Er zijn namelijk heel veel mogelijke oorzaken voor de scheuren in de muur. Op sommige kun je invloed hebben en herstellen, andere oorzaken zijn wat complexer om te repareren om het vaak externe oorzaken zijn. Ligt het bijvoorbeeld aan een verouderde fundering of ligt het aan een nieuw aangelegde spoorlijn? Zijn het de wortels van de grote eeuwenoude boom die scheuren veroorzaken? Of zijn het de heiwerkzaamheden in de buurt? Weet eerst zeker wat de scheuren in de muur heeft veroorzaakt. Zoek bijvoorbeeld eens via Google op funderingsonderzoek om de oorzaak goed vast te stellen.

Maak de muur weer stabiel

Als je eenmaal de oorzaak achterhaald en hersteld hebt kun je bezig om de scheuren in de muur te repareren. Als eerste stap is het goed om de voegen rondom de scheuren eruit te slijpen tot halverwege de voeg. Haal de voegen eruit met muurfrezen om veel zweet en irritaties te voorkomen. Daarnaast houd je energie over om precies voeg te verwijderen zonder te veel voeg weg te halen. Eenmaal klaar met de oude voeg eruit frezen? Voeg wapeningstaven toe om de sterke verbinding tussen de stenen te herstellen. Vast zetten met ankermortel en de muur weer hersteld van scheuren.

Maak de muur als vanouds

Nadat de scheuren zijn weggewerkt en de muur weer stabiel is, is het belangrijk om de muur weer als vanouds te maken. Het is namelijk mooi wanneer je nauwelijks ziet dat er herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Met steenpasta zorg je ervoor dat de muur weer in ere hersteld word. Met alleen kleuren voeg kun je altijd de muur weer in originele staat bewerken. Door de natuurlijke werk blijft de steenpasta meekleuren en vervuilen, iets wat de originele bakstenen natuurlijk ook doen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*