Welke verzekeringen zijn allemaal verplicht?

Welke verzekeringen zijn allemaal verplicht?
juni 23, 2020 Richard
verzekering

In Nederland is het mogelijk om ontelbaar veel verzekeringen af te sluiten. Je kan het zo gek niet bedenken, of er is wel een verzekering voor. Maar het zijn er zo veel, welke zijn dan verplicht?

De zorgverzekering

Iedereen in Nederland boven de 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Kinderen onder de 18 gaan automatisch met hun ouders mee. Afhankelijk van hoeveel je verdient, krijg je ook zorgtoeslag om dit te kunnen betalen. Dit is maximaal ongeveer honderd euro. Een goedkope zorgverzekering kost ook zo’n honderd euro per maand, maar als je wat hogere eisen stelt aan je zorg dan kost het je wat meer. Dit is allemaal afhankelijk van waar je verzekerd voor wil zijn en hoe hoog je jouw eigen risico zet. Vaak zit een tandartsverzekering bij de zorgverzekering in, maar deze is niet verplicht.

De WA-verzekering

Heb jij een auto, motor, brommer of een ander voertuig met motor in je bezit? Dan moet je hier ook een verzekering voor afsluiten. Het is strafbaar om dit niet te hebben. Als jij ervoor zorgt dat er schade ontstaat door jouw voertuig, regelt de verzekering deze kosten. Ook als iemand bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet door jouw voertuig, worden deze kosten door de WA-verzekering gedekt. Voor je bedrijf kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een zakelijke autoverzekering te nemen.

Een woonhuisverzekering

Als je een huis gekocht hebt, wordt er door de hypotheker vaak verwacht dat je een woonhuisverzekering afsluit. Dit betekent dat je nooit voor te veel of te weinig verzekerd bent, en dat je altijd ergens naartoe kan stappen als er onverwachts iets gebeurt.

Niet verplicht, wel handig: inboedelverzekering

Weet jij voor hoe veel euro’s aan spullen jij in jouw woning hebt staan? Waarschijnlijk is het bedrag een stuk dan je verwacht. Verzeker deze spullen door een inboedelverzekering af te sluiten. Mocht er onverhoopt ooit wat gebeuren met jouw spullen, weet je zeker dat je in ieder geval voor een deel hiervan de schade vergoedt krijgt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zzp’er kan het zijn dat je plotseling zonder werk komt te zitten, en dus geen inkomen hebt. Tegen een situatie als deze wil je natuurlijk verzekerd zijn, wat dit is erg vervelend. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering ondernemer helpt je hiermee. Hiermee ben je verzekerd van een inkomen. Je ontvangt een uitkering waarmee je jouw vaste lasten en maandelijkse kosten gewoon mee kan betalen. Voor elke zzp’er is dit dus ideaal.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*