Welke bedrijven hebben baat bij koeltechniek?

Welke bedrijven hebben baat bij koeltechniek?
augustus 21, 2021 Richard

Welke bedrijven hebben baat bij koeltechniek?Koeltechniek is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Niet alleen de koelkast, maar ook de airconditioning heeft zijn weg gevonden in allerlei verschillende huizen, kantoren en auto’s. Maar welke branches hebben eigenlijk allemaal baat bij het gebruik van koeltechniek? En wat doen ze er allemaal mee? Een overzicht

Industrie

Jazeker, industrie maakt veelvuldig gebruik van koeltechniek. Denk maar eens aan verspaningstechniek, drukkerijen, verpakkingsindustrie en biogasinstallaties. Deze takken van sport hebben allemaal koelsystemen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Koeltechniek is voor veel machines van levensbelang, omdat ze zonder koeling direct oververhit zouden raken. Ook hebben deze vormen van koeltechniek regelmatig onderhoud nodig, om te voorkomen dat ze vroegtijdig de geest geven. Koeltechniek komt in allerlei vormen van industrie voor en is van groot belang.

 

Zorg

Goede koeling is zeer belangrijk in de zorg. Veel medicijnen moeten in een gekoelde omgeving opgeslagen worden, omdat ze anders niet bruikbaar zijn. Ook heeft medische apparatuur veel baat bij goede koeling. Wat heet; ze kunnen niet zonder. En omdat de koeling van zowel medicijnen als apparatuur levens redt, is het belangrijk dat de koelinstallaties goed in de gaten gehouden worden. Daarom worden ze vaak 24 uur per dag, zeven dagen per week in de gaten gehouden. Wordt er een storing geconstateerd, dan zal een monteur in no-time ter plaatse zijn om de storing te herstellen en het koelproces onmiddellijk weer op gang te brengen.

 

Gebouwen


Kantoren, scholen, fabriekshallen, allemaal kunnen het flink warme omgevingen worden voor de mensen die er werken. En om te voorkomen dat de warmte vervelend wordt, is goede koeling nodig. Een airconditioning kan het leven op kantoor een stuk aangenamer maken en is zodoende ook goed voor de productiviteit. Bedenk je maar eens hoe duf je kan worden als je een dag lang achter een beeldscherm zit, terwijl je kantoor steeds warmer wordt.


Horeca

 

De horeca leeft bij goede koeling. Niet alleen moet bederfelijke waar goed koel gehouden worden, ook dranken dienen zo koud mogelijk geserveerd te worden. Wat is er fijner dan een ijskoud biertje op een terras? Of een glas frisdrank met ijsblokjes? Allemaal mogelijk gemaakt door goede koeling in de horeca.

 

Retail

 

Iedereen die wel eens door een supermarkt gewandeld heeft, kent de grote vrieskisten waar de bevroren waar in bewaard wordt. De retailsector heeft veel aan goede koeling, omdat het ze in staat stelt om hun producten langer goed te houden en op optimale temperaturen aan te bieden aan de klanten. Ook bedrijfskeukens hebben gekoelde ruimtes nodig, allemaal om bederfelijke waar langer goed te houden en ervoor te zorgen dat maaltijden en tussendoortjes perfect kunnen worden geleverd.

 

De voedselbranche

 

Tenslotte is er de voedselbranche. Net als bij de zorg, kan deze branche het zich niet veroorloven dat de koeling kortstondig wegvalt en dus wordt het constant in de gaten gehouden, zodat er bij een eventuele storing direct opgetreden kan worden. Zo voorkom je dat vlees onbruikbaar wordt na een storing en verzeker je jezelf van optimaal gekoelde etenswaren.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*