Hoe kies je de juiste dakbedekking

Hoe kies je de juiste dakbedekking
mei 14, 2021 Richard

Het hebben van goede dakbedekking is ontzettend belangrijk. Het belang hiervan wordt vaak onderschat. Dakbedekkingen moet voldoen aan bepaalde eisen en moet verschillende weersomstandigheden kunnen weerstaan. Slechte dakpannen kunnen zomaar de reden zijn van een lekkage. Maar welke verschillende dakbedekkingen zijn er en wat zijn de eigenschappen? Misschien is er een type waarvan jij de voordelen erg waardeert en daarom wil aanschaffen. In dit artikel lees je welke verschillende types er zijn en wat de voordelen zijn.

Wat is het belang? 

Maar wat is dan de reden dat je moet investeren in goede dakbedekking? Nou, het is heel simpel. Het beschermt je huis/loods/schuur van bovenaf. Het is als het ware de beschermlaag voor regen, vocht en wind. Met slechte bedekking kun je lekkage krijgen of kan het gaan tochten. Het is daarom van groot belang dat je goede bedekking hebt. Er zijn opties met isolatie zodat de vrijwel geen corrosie optreedt, maar daar straks meer over. Slechte bedekking heeft vaak ook het probleem dat er condens optreedt en dit moet je natuurlijk vermijden.

Esthetiek 

Naast het technische belang van dakbedekking wil je ook gewoon dat je dak er goed uitziet. Dit kun je doen met dakpanplaten. Dit zijn hoge kwaliteit dakplaten die de vorm hebben van dakpannen die je op een traditioneel puntdak aantreft. Het voordeel van dit type is dat isolatie heel goed kan. Hierdoor houd je warmte goed binnen. Want zoals we allemaal weten stijgt warme lucht. Daarnaast is het dak des temeer beschermt tegen vocht en andere boosdoeners. Een ander voordeel van dakpanplaten is dat je de afmetingen goed zelf kunt bepalen. Het is simpel om de platen zo af te stellen dat ze precies passen bij jouw dak.

Puur effectief

Een ander type dat veel gebruikt wordt zijn de sandwichpanelen. Dit zijn goed geïsoleerde panelen die perfect water afvoeren en zorgen dat er absoluut geen vocht binnenkomt. Deze panelen zijn voorzien van een duurzame schuimlaag die zorgen voor het perfecte isolerende vermogen. Daarnaast zijn de platen ook brand afwerend, ook niet onbelangrijk. Deze platen zijn vooral te vinden op bedrijfspanden, hallen en woonhuizen.

Ga voor kwaliteit

Zoals hierboven geschreven is het belang van dakbedekking niet te ontkennen. Het is daarom goed om te kiezen voor kwaliteit. Je hebt hier namelijk op de lange termijn veel meer aan. Kijk welke opties je hebt en kijk wat past bij jouw gebouw en ga ervoor!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*