Vijf redenen om vandaag nog een waterontharder aan te schaffen

Vijf redenen om vandaag nog een waterontharder aan te schaffen
september 24, 2021 Richard

Een waterontharder zorgt ervoor dat onder andere mineralen, calcium en magnesium uit leidingwater gefilterd worden dankzij natirumionen. Dit heeft allerlei positieve effecten, hieronder zullen vijf positieve effecten verder toegelicht worden. Op de website van waterontharder-expert is nog veel meer informatie te vinden over een waterontharder. 

1. Kalkaanslag voorkomen

Een van de meest bekende voordelen van een waterontharder is dat het kalkaanslag drastisch vermindert. Doordat de kalk (calcium) direct uit het leidingwater gefilterd wordt heeft het geen kans om zich te gaan hechten op bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten of sanitair. 

2. Langere levensduur apparaten

Doordat kalkaanslag wordt voorkomen dankzij een waterontharder zal de levensduur van elektrische apparaten verlengd worden. Dankzij kalkaanslag wordt de werking van apparaten zoals waterkokers, koffiezetapparaten en wasmachines steeds minder en na verloop van tijd zijn deze toe aan vervanging. Naast de negatieve invloed op de levensduur kan kalkaanslag ook zorgen voor een niet zo frisse uitstraling van de elektrische apparaten. 

3. Schoner water

Zoals net al benoemd worden mineralen, calcium en magnesium gefilterd uit het water. Hierdoor is het water dat uit de kraan komt een stuk schoner. Hierdoor is er minder hoeveelheid nodig van wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten. Wat op de langere termijn scheelt in de portemonnee. 

4. Positieve effecten op gezondheid

Voornamelijk mensen die klachten ervaren dankzij een gevoelige huid zullen baat hebben bij een waterontharder. Doordat de kalk uit het water gefilterd wordt vindt er geen schuring meer plaats van kalk op de huid. Hierdoor kunnen problemen zoals eczeem of psoriasis voorkomen worden. Wel is het zo dat wanneer er al klachten zijn voor deze problemen gefilterd water geen geneesmiddel is hiervoor. Wel kan het zorgen voor vermindering van pijn en irritaties.  

5. Beter voor het milieu

Als laatste is het nog belangrijk om te benoemen dat een waterontharder positieve effecten heeft op het milieu. Zoals net al benoemd zijn er minder wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten nodig wat zorgt voor geldbesparing maar ook minder afval. Daarnaast wordt het rendement van elektrische apparaten verhoogd, denk hierbij aan apparaten zoals waterkokers, boilers en zelf Qookers. Doordat het rendement verhoogd wordt zullen ook de energiekosten voor deze apparaten afnemen, waardoor de producten een stuk zuiniger worden. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*