Veiligheid en duurzaamheid op de werkvloer

Veiligheid en duurzaamheid op de werkvloer
augustus 30, 2022 Richard

In fabrieken of werkplaatsen vindt er vaak een druk komen-en-gaan plaats van vrachtwagens, bestelwagens, heftrucks etc. Ook op andere openbare plaatsen is er een verhoogd risico op ongevallen door het in- en uitgaande verkeer. Het is in ieders voordeel dat er strenge veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. Daarnaast is het ook in het voordeel van de machines en infrastructuur rondom. De kosten kunnen ook hoog oplopen van zodra de minste beschadiging zich voordoet. Lees hier over de verschillende zaken die je kan voorzien om de veiligheid op jouw werkvloer te verhogen!

Poortbescherming

Dat een ketting maar zo sterk is als zijn zwakste schakel, is algemeen gekend. Dit geldt ook voor wieltjes van bijvoorbeeld sectionaalpoorten. Deze zijn immers vrij kwetsbaar, van zodra ze beschadigd raken, kan je je poort niet meer openen noch sluiten. Hiervoor kan je wel speciale poortbescherming aanvragen.

Wieldwinger

Wieldwingers zijn stalen buizen langs de route waar een vrachtwagen hoort in en uit te rijden, zodat hij zeker binnen zijn laan blijft. Met afgeronde wieldwingers kan de chauffeur veilig laden en lossen zonder schade aan de banden.

Hoogtebegrenzer

Soms maakt een chauffeur een verkeerde inschatting wat betreft de hoogte van zijn eigen voertuig. Extra poortbeveiliging is daarom geen overbodige luxe. Een hoogtebegrenzer zorgt er als een soort buffer voor dat het voertuig rechtstreeks tegen de poort botst. Het is dan niet de poort die beschadigd raakt, enkel de hoogtebegrenzer. Flexibele hoogtebegrenzers vermijden dus onnodige herstellingskosten aan zowel de poort als het voertuig.

Stootpaal

Nog een manier om de infrastructuur te beschermen, is het gebruik van een strategisch geplaatste rampaal her en der. Met behulp van dergelijke stootpalen kan je ook netjes de zones afbakenen voor voertuigen en voetgangers. Ook dit helpt het aantal ongevallen te verlagen. Stootpalen vind je in verschillende uitvoeringen, zoals staal of inox, met of zonder reflecterende strook. Zeker op openbare plaatsen waar onvoldoende verlichting is, is het niet onbelangrijk dat de paaltjes extra hard opvallen.

Beugels

Net als stootpalen zijn beugels een andere soort binnen de uitgebreide categorie van aanrijbeveiliging in staal. Rond een muur of kwetsbaar punt zijn stalen beugels een nog stevigere oplossing. Ook deze zijn te verkrijgen met afgeronde vormen in felle kleuren voor extra veiligheid en zichtbaarheid.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*