Polypropyleen (PP), steeds meer toegepast binnen het bouwsegment

Polypropyleen (PP), steeds meer toegepast binnen het bouwsegment
april 23, 2021 Richard

Naast de traditionele kunststoffen zoals acrylaat, meerwandig polycarbonaat, PVC strokengordijen en HPL platen is de kunststof Polypropyleen (PP) in opkomst binnen het bouwsegment. Polypropyleen heeft een aantal eigenschappen die het voor bouwbedrijven erg interessant maken om deze kunststof in te zetten. Zo is Polypropyleen licht van gewicht, heeft het een grote stijfheid en een lange levensduur. Deze basiseigenschappen worden aangevuld met, voor de bouw, belangrijke kenmerken zoals de bestendigheid tegen corrosie en rot en de 100% recyclebaarheid. Hiermee is Polypropyleen een kunststof die voldoet aan de hedendaagse producteisen.

Hieronder een kort overzicht van Polypropyleen uitvoeringen die hun weg in het bouwsegment hebben gevonden.

Conpearl Polypropyleen sandwichplaat voor stallenbouw

Conpearl is een Polypropyleen uitvoering die meestal wordt toegepast wanneer een laag gewicht belangrijk is. Conpearl is echter niet alleen een lichte maar ook een sterke plaat. De combinatie van deze twee eigenschappen wordt verkregen door de speciale kern van de Conpearl plaat. Deze kern bestaat namelijk uit een driedimensionaal thermogevormde ‘hoedjesstructuur’ van PP folie , waarbij op de kern, aan beide zijden, een PP toplaag is gelamineerd.

Polypropyleen constructieplaat voor betonbekisting

Voor toepassingen zoals betonbekisting is de Polypropyleen constructieplaat een ideale oplossing. De PP constructieplaat is samengesteld uit twee spuitgegoten PP platen met aan één zijde een meegespoten rooster. Door beide platen aan de roosterzijde te verbinden door middel van een spiegellas, ontstaat er een sterke constructieplaat met roosterkern. De Polypropyleen constructieplaat is leverbaar in een gladde en antislip uitvoering. Dit in de kleuren wit en grijs.

Vikucore C Polypropyleen voor podium- en steigerbouw

Binnen de podium- en steigerbouw is het van groot belang dat de opbouwpanelen sterk zijn in verband met de veiligheid en licht met betrekking tot de handling. Dit zijn dan ook de belangrijkste redenen dat Vikucore C Popypropyleen platen hier steeds vaker worden ingezet. Het lage gewicht en de grote sterkte van Vikucore C platen komen voort uit de speciale samenstelling van de plaat. De plaat is samengesteld uit multi-axiaal getrokken glas- of polyestervezel versterkte PP toplagen, die zijn gelamineerd met een vacuümgevormde honingraat kern van PP. Daarbij is de hechting versterkt door speciale textiellagen aan beide zijden van de honingraat kern.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*