Wat doet een productiemedewerker?

Wat doet een productiemedewerker?
juni 22, 2020 Richard

Nederland heeft een groot tekort aan werknemers in de bouw, techniek en productie en deze tekorten nemen alleen maar toe. Wellicht denk jij zelf aan een baan als productiemedewerker, maar wil je eerst meer weten over het werk van een productiemedewerker. Lees dan verder, want wij leggen je alles uit over de taken en verantwoordelijkheden van een productiemedewerker.

Welke werkzaamheden voert een productiemedewerker uit?

De werkzaamheden die een productiemedewerker moet uitvoeren zijn vaak repeterend en wordt als saai gezien. Echter is er ook geen grote mensen die speciaal op zoek is naar zulk soort banen, waarbij een hoge kwalificaties niet essentieel zijn. Wel is het werk voor doorzetters, want het werk in de fabriek loopt altijd door. Enkele taken die een productiemedewerker uitvoert zijn:

  • verpakken/inpakken producten
  • Controleren en sorteren producten
  • Machine check doen
  • Instellen machines

Waar werken productiemedewerkers?

Productiemedewerkers werken in een productiehal of fabriek. Meestal bestaat het werk uit een van de bovengenoemde taken. Wel verschilt dit erg per organisatie. Ben je op zoek naar vacatures in Middelharnis voor productiemedewerker? Het aanbod is reuze net als bij vacatures voor werk in de bouw- en technieksector.

Heb je diploma’s nodig?

Een belangrijke vraag: ‘Welke diploma’s heb je nodig om in de productie te mogen werken?’ In principe heb je geen diploma’s nodig, tenzij het duidelijk in de vacature beschreven wordt. Wel vragen bedrijven soms om een VCA-diploma. Dit de diploma staat voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Hoeveel verdienen productiemedewerkers?

Over het algemeen verdien je als productiemedewerker geen hoog salaris. Maar op dit moment door het grote tekort aan productiemedewerkers kun je meer geld vragen, dan jaren geleden, toen er een overvloed was aan productiemedewerkers. Ook werken productiemedewerkers vaak in ploegen. Hierdoor ontvangt men die in de productie werkt wel een extra vergoeding, doordat je geen vaste werktijden hebt. Wellicht klinkt dit vervelend, maar daardoor verdien je ook meer geld.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*