Top vijf tril componenten

Top vijf tril componenten
oktober 20, 2022 Richard
fabriek

Het is een nogal ingewikkeld woord, maar voor sommige branches iets wat erg belangrijk is. Tril componenten zijn van toepassing op om de doorstroming van stortgoed te verbeteren. Eén van de meest voorkomende problemen tijdens de verwerking van stortgoed zijn tunnelvorming of brugvorming. Niet iedereen heeft ze nodig, maar toch kan het handig zijn er het één en ander over te weten.

Vibratoren

Deze worden onder andere gebruikt voor de transport en dosering van bulkgoederen. Daarnaast leveren verschillende leveranciers diverse roterende vibratoren. Deze zijn goedkoper, maar produceren wel meer geluid. Daarnaast hebben ze vaak een hoger luchtverbruik kennen.

Bunkerkloppers

Een bunkerklopper kan als vervanger dienen voor een standaard pneumatische vibrator. Deze geven slagen tegen een silowand of bunkeruitloop om de uitstroom van stortgoed te verbeteren. De bunkerklopper heeft met name het doel om een optimale uitstroom op gang te brengen. Een bunkerklopper wordt ook ingezet om aanhechting en restanten in buizen en wanden te verwijderen.

Trilgoten

Trilgoten worden door bedrijven wel eens gebruikt voor de transport en dosering van producten. Ze worden aangedreven door trilmotoren, trilmagneten of met onbalansassen / elektromotor. De meeste trilgoten worden dus meestal op basis van specifieke eisen geproduceerd. Geen enkele situatie is namelijk hetzelfde.

Flodyn

Flodyn is een verticale uitstroomdoseur die zorgt voor een regelbare product stroom en volumetrisch doseren van poeders, korrels en granulaten mogelijk maakt. De Flodyn is gemakkelijk in te bouwen (‘in-line’) en neemt door de geringe hoogte slechts weinig ruimte in beslag. Ook in dit product zijn er verschillende variaties. Er moet van te voren dus goed gekeken worden naar welke het meest geschikt is.

Trilgootaandrijvingen

Dit materiaal zorgt voor een directe trillingsoverdracht naar een bak, een goot of een ander oppervlak. Ze worden toegepast in verpakkingsmachines of speciale processen waar een volumetrische toevoer van bulkgoed of producten is vereist. Je kunt ervoor kiezen om meerdere aandrijvingen te monteren.

Een heleboel producten dus. Er zijn er nog zat die gebruikt worden in het proces van doorstroming, maar hier wordt toch wel het snelst aan gedacht. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die je kunnen helpen om de juiste soorten componenten en materialen aan te schaffen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*