Waarom moet u uw riool vervangen?

Waarom moet u uw riool vervangen?
juni 15, 2022 Richard

Mogelijk is uw riolering in zo’n slechte staat (verzakkingen/breuken/lekkages) dat vervanging noodzakelijk is. Soms kan alleen een deel van de riolering worden vervangen, dit verschilt echter per situatie. Het aanleggen of vervangen van een riolering is werk voor een vakman die professioneel te werk gaat en goede kennis van zaken heeft. Bent u op zoek naar zo’n vakman? Dan bent u bij DG Riooltechniek aan het juiste adres! DG Riooltechniek levert in Etten-Leur vakwerk en kan alle problemen met rioleringen voor u oplossen.

Wanneer een riolering vervangen?

Een riolering kan, mits goed aangelegd, vaak lang mee maar is ook zeker aan slijtage onderhevig. Is er sprake van regelmatige klachten zoals verstoppingen die steeds terugkeren, stankklachten, rioolvliegjes of rioolwater onder uw huis? Dan is de kans groot dat u de riolering moet laten herstellen of vervangen.

Het vervangen van een riolering is een ingrijpende klus welke door ons altijd vakkundig wordt uitgevoerd. Verbouwt u uw huis, keuken of badkamer? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de bestaande leidingen en deze vooraf door ons te laten controleren. Zo staat u niet onverwachts voor verrassingen en/of extra kosten.

Het inspecteren van een riolering

DG Riooltechniek kan met een rioolcamera vrij snel de problemen aan uw riolering opsporen. Een camera-inspectie kunnen we zowel preventief uitvoeren als wanneer er sprake is van een probleem, overlast of verstopping. Een verstopping ontstaat vaak door vet- en zeepresten. Met een camera-inspectie kunnen we de verstopping goed localiser en het probleemgebied in kaart brengen. Een rookinspectie wordt onder andere ingezet om de oorzaak van stankklachten op te sporen. Is de riolering in goede staat en is er slechts sprake van een klein defect zoals een klein gaatje of lichte verzakking dan is deelreparatie wellicht mogelijk.

Het renoveren van een riolering

Een complete renovatie (vervanging) van een riolering is een grondige ingreep en wordt uitgevoerd als een deelreparatie niet (meer) mogelijk is. Na vervanging van het riool kan deze weer jaren mee! DG Riooltechniek maakt gebruik van verschillende technieken om een riolering te vervangen en komt graag ter plaatse om te bekijken welke opties er bij u allemaal mogelijk zijn. Het is niet altijd noodzakelijk om een vloer open te hakken, dit bekijken we ter plaatse.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*