Wat voor voordelen heeft het gebruik van staal?

Wat voor voordelen heeft het gebruik van staal?
juni 15, 2022 Richard

Wanneer je aannemer bent, kan je bij verschillende projecten kiezen voor verschillende materialen. Een materiaal waar je voor zou kunnen kiezen is staal van Steelpoint International. Het gebruiken van staal kent verschillende grote voordelen voor jou als aannemer. Wat die voordelen zijn, lees je allemaal in dit artikel. Ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker even verder!

Het is een robuust materiaal

Wanneer je staal gebruikt in bijvoorbeeld een gebouw, kun je de bestaande constructie makkelijker veranderen dan met een ander bouwmateriaal zoals beton of hout. Staal is vergeleken met andere materialen ook niet zo zwaar. Maar bovenal is het vooral zeer belastbaar en robuust. Denk aan het veranderen van beton, dit is onmogelijk. Met staal is het wel mogelijk om de constructie aan te passen. Staal heeft een hoog draagvermogen met een laag gewicht en dat is een fijne eigenschap!

Het verwerken van staal

Staalconstructies die vooral al zijn gemaakt, besparen veel tijd en ook geld. Ook heb je op de plek waar gebouwd wordt minder last van lawaai en viezigheid. Dit is ook fijn voor de omwonenden! Wanneer je het staal op de bouwplaats toch nog wilt aanpassen, komt hierbij ook niet veel vuil vrij.

Staal is duurzaam!

De eigenschappen van metaal maken staal tot een erg duurzaam bouwmaterialen. Dit wordt weerspiegeld in de stabiliteit en robuustheid van bestaande staalconstructies en in dat de grondstof erg goed hergebruikt kan worden. Staal wat uit de sloop komt, kan meteen hergebruikt worden wanneer de vorm is aangepast en het materiaal is schoongemaakt.

Staal goed recyclen

Doordat staal licht is van gewicht en ferromagnetische eigenschappen heeft, kan staal met redelijk weinig inspanning van andere materialen worden gescheiden. De handel in gerecycleerd staal wordt steeds groter: het gebruik van gerecycleerd staal is de basis van meer dan de helft van de Europese staalproductie. Staal is dus erg goed te recyclen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*