Hoe zorg je dat je als bedrijf je stookinstallatie veilig houdt?

Hoe zorg je dat je als bedrijf je stookinstallatie veilig houdt?
juli 29, 2022 Richard

Als je als bedrijf een stookinstallatie hebt, dan moet je zorgen dat deze aan alle eisen voldoet. Dat is niet alleen belangrijk om de veiligheid van de mensen die met deze stookketel moeten werken te garanderen, maar ook omdat je als bedrijf moet zorgen dat je alle benodigde certificaten in huis hebt. Hoe zorg je dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en hoe zorg je dat je niets over het hoofd ziet omtrent het onderhoud? In dit artikel leggen wij je graag uit wat je moet doen om te zorgen dat je stookinstallatie in goede staat blijft.  

Zorg dat alle onderdelen in goede staat zijn

Een stookinstallatie moet in goede staat zijn. Dat betekent dat je goed moet kijken of alle onderdelen nog in goede vorm zijn. Je wilt namelijk niet dat bijvoorbeeld de brandstoftoevoer niet in goede staat is. Dit kan namelijk zorgen voor lekkages en dan kunnen er snel ongelukken gebeuren. Ook moet je altijd goed beducht zijn op roestplekken in / op de installatie. Daarom is het van belang dat je je stookinstallatie niet in een vochtige ruimte plaatst omdat dit gevolgen kan hebben voor de materialen waarvan je installatie gemaakt is. Kijk daarom regelmatig even alle onderdelen van je installatie na om vervelende ongelukken te voorkomen. Hetzelfde geldt ook voor de elektrische onderdelen van je installatie. Deze moeten in goede staat zijn en ook in goede staat blijven. Kijk daarom of de bedrading geen afwijkingen vertoont en kijk goed of schakelaars het nog naar behoren doen. Twijfel je over de kwaliteit van een onderdeel, vervang deze dan want je wilt geen risico’s lopen.  

Laat de controleur een inspectie doen

Als je een stookinstallatie hebt, dan moet deze voldoen aan de ISO 9001 eisen. Deze term omvat heel veel eisen, maar in het kort komt het erop neer dat de ISO 9001 kijkt naar wat de kwaliteit van het management is. Dat kan dus heel veel zaken betreffen en in dit geval het management van je stookketel. Als je dus zegt dat je stookketel aan alle eisen voldoet, dan controleert men aan de hand van de ISO 9001 of dat ook echt zo is. Je kunt een specialist inhuren die deze controle voor je kan doen via een site als bijvoorbeeld http://csc-inspecties.nl/. Deze mensen weten precies waar ze op moeten letten wanneer zij uw stookinstallatie komen controleren.  

De voordelen van een ISO 9001 certificaat

Wanneer je een bedrijf als CSC-Inspecties je installatie laat keuren en je krijgt het certificaat, dan weet je zeker dat je installatie in topvorm is en dat je geen onnodige risico’s loopt. Je kunt de inspectie eens in de zoveel jaar herhalen zodat je nooit achter de feiten aan hoeft te lopen. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*