Wanneer is het interessant een heftruck aan te schaffen?

Wanneer is het interessant een heftruck aan te schaffen?
februari 26, 2021 Richard

Als je veel gebruik maakt van een heftruck dan is het slim om er een aan te schaffen in plaats van te huren om kosten van de huur uit te sparen. Er zijn verschillende soorten heftrucks te koop zoals een stapelaar tweedehands. Een tweedehands heftruck is in veel gevallen een stuk voordeliger dan de aanschaf van een nieuwe heftruck en ze zijn vaak nog in een prima conditie. Zeker op het moment dat je opzoek bent naar meer dan een heftruck ben je al snel voordeliger uit met een aantal tweedehands exemplaren die nog een paar jaartjes meekunnen.

Een tweedehands heftruck is goedkoper dan een nieuwe heftruck

Uiteraard is een tweedehands heftruck een stuk aantrekkelijker geprijsd dan een nieuw exemplaar. Dit kun je wel een beetje vergelijken met het kopen van een tweedehands auto. Er zijn veel gebruikte heftrucks te koop die in een erg goede conditie zijn dus het zou zonde zijn als je hier niet van profiteert. De reden dat je vaak tweedehands heftrucks vindt is, omdat de procentuele afschrijving gedurende eerste twee jaar plaatsvindt. Om deze reden bespaar je al snel een hele hoop geld vergeleken met een nieuwe heftruck. Dit is erg interessant voor iedere ondernemers, aangezien heftrucks net zoals andere apparaten, machines en transportvoertuigen vaak aardig wat geld kost. Iedere cent die je kunt besparen is natuurlijk mooi meegenomen!

In veel gevallen krijg je garantie op een tweedehands heftruck

Naast het feit dat een stapelaar tweedehands heftruck een stuk voordeliger geprijsd is zijn er nog meer redenen waarom een occasion interessant is. Je krijgt bijna altijd een garantie bij de aanschaf van een gebruikte heftruck. In de meeste gevallen is er namelijk nog steeds sprake van de fabrieksgarantie waar ze onder vallen. In andere gevallen als je kiest voor een ouder exemplaar dan biedt het bedrijf dat de gebruikte heftruck verkoopt vaak garantie aan op de occasion. Op het moment dat er iets kapot gaat zit je dan gelukkig niet gelijk met hoge kosten, maar kun je de heftruck voordelig laten repareren of is de reparatie zelfs gratis.

Kies je voor een tweedehands heftruck dan wordt hij snel geleverd

Doordat de verkoper van de gebruikte heftrucks vaak meerdere exemplaren op voorraad heeft kun je deze ook snel aankomen en worden ze snel bij je geleverd. Zo hoef je niet te wachten totdat je nieuwe exemplaar in de fabriek eindelijk van de loopband afrolt. Ook is er vaak een groot aantal modellen en uitvoeringen waaruit je kunt kiezen bij de aanschaf van je heftruck.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*