Waarom is het recyclen van afval zo belangrijk?

Waarom is het recyclen van afval zo belangrijk?
november 25, 2022 Richard

De kans is groot dat er bij je bedrijf meerdere containers staan voor het verzamelen en sorteren van afval. Dat er meerdere containers bij je bedrijf staan heeft ermee te maken dat het hierdoor mogelijk is om afval te recyclen. Het recyclen van afval wordt steeds belangrijker, maar waarom is het recyclen van afval zo belangrijk? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

Er wordt minder CO2 uitgestoten

Bedrijven die een container huren Breda voor het verzamelen van afval zodat dit gerecycled kan worden, helpen bij het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dit heeft ermee te maken dat er bij het produceren van nieuwe metalen of materialen zeer veel CO2 uitgestoten wordt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan machines die veel CO2 uitstoten die voornamelijk gebruikt worden in de mijnbouw. Door materialen en metalen te recyclen, is er minder vraag naar nieuwe metalen en materialen. Hierdoor worden er dus minder metalen gewonnen en nieuwe materialen geproduceerd waardoor er minder CO2 uitgestoten wordt.

Plastic beland niet in de natuur

Veel mensen denken dat als ze plastic in de prullenbak doen, er geen kans aanwezig is dat het in de natuur kan belanden. Dat is onjuist, want veel plastic dat niet in Nederland gerecycled kan worden, wordt vervolgens geëxporteerd naar Aziatische landen. In deze landen zijn er enorme bergen met plastic te vinden. Vaak liggen deze bergen aan rivieren en komt het langzaam in de oceaan terecht. Door ervoor te kiezen om plastic te recyclen, kun je voorkomen dat het in de natuur belandt. Het is hierbij wel belangrijk om te weten welke plastic soorten gerecycled kunnen worden in Nederland. 

Je kan bijdragen aan het verminderen van houtkap 

Het kappen van hout is een zeer groot probleem, terwijl dit door de landen die er grof geld aan verdienen, wordt ontkend. Een voorbeeld hiervan is Brazilië waar een groot deel van het Amazonewoud is verdwenen. Brazilië heeft hierdoor miljarden verdiend en dat zal in de toekomst nog verder oplopen. Een groot gedeelte van het Amazonewoud en andere bossen word gekapt voor hout. Door hout te laten recyclen kun je bijdragen aan het verminderen van houtkap. Dit heeft ermee te maken dat er door het recyclen van hout minder vraag is naar nieuw hout.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*