3 tips voor het energieneutraal maken van je woning

3 tips voor het energieneutraal maken van je woning
juli 31, 2023 Richard

Energieneutraal is vandaag een hot item bij huiseigenaren. Mede door fors gestegen gas en energiekosten, proberen steeds meer huiseigenaren hun huis te verduurzamen en hun verbruik fors te verlagen om zo te besparen op hun gas- en energierekening. Ben jij als huiseigenaar ook van plan om je huis te gaan verduurzamen? Lees dan onze drie tips 

Isolatie 

Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast waardoor je flink bespaart op je stookkosten. Je kunt op veel verschillende manieren je huis isoleren. Warme lucht stijgt altijd op, daarom is het raadzaam om je dak goed geïsoleerd te hebben. Met grote glaswol plaatsen zorg je ervoor dat de warmte minder snel het huis verlaat. Een andere manier van het dak isoleren is doormiddel van spuitisolatie. Met vloeibaar schuim vul je het plafond zo dat er geen warmte meer uit kan.  

Naast je dak, kan je ook de (spouw)muren isoleren. Oude huizen zijn niet standaard voorzien van een geïsoleerde spouwmuur. Door deze te isoleren met isolatiemateriaal, zorg je ervoor dat de warmte ook minder snel via de buitenwanden het huis verlaat. 

Als laatste isolatie oplossing, is het isoleren van de vloer. Door de vloer te isoleren zorg je ervoor dat het huis gemiddeld twee graden warmer blijft. Je huis goed isoleren kan je jaarlijks honderden euro’s besparen. 

Zonnepanelen 

Veel huiseigenaren hebben ze al op het dak liggen, zonnepanelen. Zonnepanelen zijn vaak een flinke investering, maar verdienen zich vandaag de dag binnen een aantal jaren weer terug. Een specialist plaatst de zonnepanelen op je dak en plaats een speciale omvormer voor zonnepanelen in huis zodat je de opgewekte stroom direct kunt gebruiken. Mede door subsidies en Btw-voordelen, wordt de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven en particulieren aantrekkelijk gemaakt. Ook zijn er door de lokale overheid subsidies beschikbaar gesteld. Woon je bijvoorbeeld in Assen of Groningen en wil je jouw huis verduurzamen met een warmtepomp of zonnepanelen in Assen of Groningen, dan zijn hier interessante subsidies voor beschikbaar die voor jouw als huiseigenaar zeker de moeite waard zijn. 

Glas 

Oude woningen hebben vaak nog hele dunne raampartijen waardoor er veel warmte verloren gaat. Door je huis te voorzien van speciale HR+++ glazen houd je de warmte een stuk beter binnen. HR+++ staat voor drie dubbel glas. Niet gek dus dat de warmte niet zo makkelijk meer je huis verlaat door je ramen. 

Tot slot: 

Dit zijn enkel drie tips waarmee je flinke besparingen op je maandelijkse lasten kunt bereiken. Deze tips vragen wel om investeringen, maar op de lange termijn verdient het zichzelf dus weer terug. En helemaal nu met de hoge energiekosten is het zeker waard om te kunnen besparen. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*