Veilig werken met valbeveiligingssystemen

Veilig werken met valbeveiligingssystemen
augustus 10, 2021 Richard

Valbeveiligingssystemen worden geïnstalleerd om vallen van hoogte te voorkomen. Het is noodzakelijk om ze te gebruiken op plaatsen waar risico op vallen bestaat. De meeste mensen realiseren zich niet de risico’s die ze nemen door dit veiligheidssysteem niet te gebruiken.

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen ze niet gebruiken, is omdat het voelt alsof ze in de gaten worden gehouden. Dus in plaats van het harnas te gebruiken voor hun bescherming, zullen ze kiezen voor andere onveilige methoden om dit gevoel te omzeilen, zoals naar beneden springen van een hoge plaats zonder enige vorm van uitrusting.

Ongevallen voorkomen

Valbeveiligingssystemen voorkomen ongevallen en verwondingen en redden tegelijkertijd levens en verlagen de kosten van medische kosten en vrije tijd als gevolg van ziekenhuisopname of revalidatie.

Uitrustingen

Er kunnen verschillende uitrustingen worden gebruikt voor verschillende hoogtes, maar er zijn enkele algemene richtlijnen die gevolgd kunnen worden:

– Een persoon van minder dan 1,80 meter moet een veiligheidsgordel en een harnas met koord of ketting gebruiken.

– Een persoon van meer dan 6 voet moet een harnas voor het hele lichaam gebruiken met een koord of koord

– Valbeveiligingssystemen kunnen op elke hoogte worden gebruikt, maar ze moeten schokabsorberende vanglijnen of banden bevatten.

– Vloermatten zijn een belangrijk hulpmiddel bij een val; ze zullen blessures tot 80% verminderen.

Valbeveiligingssystemen zijn apparaten die bescherming kunnen bieden tegen vallen op de werkplek. Deze systemen omvatten meestal:

– Valbeveiligers – Een apparaat dat aan het harnas van een persoon wordt bevestigd en op zijn plaats vergrendelt als ze vallen. Wanneer de val wordt gestopt, absorbeert het lichaam de kinetische energie van de val en voorkomt het letsel door het touw of de kabel te verlengen en uit te rekken voordat schokbelastingen op het lichaam worden uitgeoefend.

– Valbeveiligingssysteem – Het touw of de kabel wordt strak gespannen wanneer een persoon valt, waardoor een deel van zijn energie wordt geabsorbeerd, en vervolgens wordt het automatisch vergrendeld voordat er schokbelastingen op worden uitgeoefend.

– Grondanker – Grondankers moeten worden gebruikt voor werkzaamheden boven het hoofd (verhoogd) waarbij een niet-verankerde werknemer meer dan twee meter (6,6 voet) kan vallen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*