Tuinkantoren met ramen rondom

Tuinkantoren met ramen rondom
oktober 24, 2022 Richard
zitplaatsen tuin

In de begindagen van het ontwerp van een tuinkantoor werden alle ramen in het midden van een muur geplaatst. Dit was om twee redenen: om volledig gebruik te maken van de standaard stijl van ramen in die tijd en het was de gemakkelijkste plek om de opening te creëren zonder de algehele structuur van het gebouw te beïnvloeden.

Het ontwerp van een tuinkamer heeft echter een lange weg afgelegd. Verschillende raamstijlen zijn populair geworden en ontwerpers van tuinbureaus hebben bouwsystemen gecreëerd waarmee ze openingen kunnen creëren waar ze willen zonder de structurele integriteit van het gebouw aan te tasten.

Beglazing rondom

Als gevolg hiervan zien we dat er steeds meer tuinkantoren worden gebouwd met rondom beglazing. In feite is dit een zeer wenselijk ontwerpkenmerk geworden op grote of kleine tuinkantoren. Rondom beglazing is een belangrijk kenmerk van het hedendaagse tuinkantoor. Hoe je de beglazing configureert, hangt af van hoe je het kantoor en de positie in jouw tuin wilt gebruiken.

Rondom beglazing is heel logisch bij een klein tuinkantoorontwerp, omdat het gevoel van meer ruimte kan creëren dan je in werkelijkheid hebt. De omhullende beglazing vormt een hoek van het gebouw. Een volledig glazen deur vormt het voorste gedeelte en een vast glazen paneel van vloer tot plafond van dezelfde grootte vormt het zijgedeelte.

Tuinkantoor met ramen op bureauhoogte

In de meeste gevallen is de omhullende beglazing die in een tuinkantoor wordt gebruikt, van vloer tot plafond, maar deze lay-out werkt niet voor iedereen, vooral als je de bureau- of opslagruimte wilt maximaliseren. De oplossing hier is om op bureauhoogte wikkel rond beglazing te creëren.

De meeste op maat gemaakte tuinkantoorontwerpers kunnen deze lay-out samen met je maken. De ontwerper zal samen met jou de beste positionering bepalen, zodat je aan jouw bureau kunt zitten en uit het raam kunt kijken.

Verschillende mogelijkheden

Grote beglazingen zijn populair geworden in tuinkantoren en dit is vooral een effectieve optie als het zich om de hoek van het gebouw wikkelt. Je kunt in deze configuratie andere deurstijlen gebruiken, zoals Franse deuren of schuifdeuren, waarbij elke optie een andere uitstraling en een ander gevoel van ruimte creëert.

Sommige ontwerpers van tuinbureaus kunnen een vrijdragende dakconstructie maken waarmee ze omhullende beglazing kunnen creëren die kan worden teruggevouwen om de hele hoek van het gebouw te openen. In de meeste gevallen wordt dit bereikt door twee sets tweevoudige deuren te combineren, één op elke verhoging die naar achteren klapt om de hele hoek van het gebouw te openen.

Volledig glazen wanden

Als je jouw tuinkantoor in de hoek van jouw tuin plaatst, kun je overwegen om rondom beglazing te maken die de hele muur bedekt. De meest voorkomende raamconfiguratie is om beglazing te hebben op de voormuur en op één zijaanzicht, maar er is geen reden waarom het niet rond beide zijwanden kan worden gewikkeld.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*