Nieuwe sloten kopen? Let dan hier op

Nieuwe sloten kopen? Let dan hier op
augustus 18, 2020 Richard

Als jij je sleutels een keer bent kwijtgeraakt, of als je denkt dat je sleutels zijn gestolen kan het slim zijn om je sloten te vervangen. Als jouw huissleutels in de verkeerde handen vallen wordt inbreken een eitje, aangezien ze zo de deur open kunnen maken. Toch lijkt het vervangen van sloten makkelijker gezegd dan gedaan. Wij geven je een aantal dingen waar je bij aankoop van nieuwe sloten op moet letten.

Lengte van het slot

Een van de eerste dingen waar je rekening mee moet houden is de lengte van het cilinderslot. Deze is namelijk afhankelijk van de dikte van jouw deur. Als jij een slot koopt met een te kleine lengte, kun je deze niet in je deur plaatsen. Hartstikke zonde natuurlijk. Bekijk daarom eerst even een video over hoe jij de lengte van je nieuwe cilinderslot moet opmeten.

Kwaliteit van het slot

De kwaliteit van het cilinderslot is erg belangrijk. Deze geeft namelijk aan in hoeverre jouw slot veilig zijn tegen inbraak. Als jij zeker wilt zijn van de kwaliteit van een nieuw slot, is het slim om te kijken naar een SKG keurmerk. Deze sloten hebben een speciale boorbescherming en zijn ook een stuk lastiger om te manipuleren. Zodoende wordt het inbrekers een stuk moeilijker gemaakt om binnen te komen. Er zijn ook veel sloten op de markt zonder een dergelijk keurmerk. Dit zie je dan ook in de prijs, maar wij raden aan om altijd een slot te kopen met een keurmerk, het gaat immers om je eigen veiligheid. 

Type cilinderslot

Er zijn ook nog verschillende types cilindersloten. Je hebt namelijk enkele en dubbele cilindersloten. Het verschil is dat er bij een enkele cilinder alleen een sleutelgat aan de buitenkant zit. Bij een dubbele cilinder zit er zowel een sleutelgat aan de binnenkant als de buitenkant. Ga jij voor een enkele cilinder? Dan heb je aan de binnenkant een draaiknop.

Aantal sleutels

Als jij de keuze voor een nieuw slot hebt gemaakt is het tijd om te bepalen hoeveel sleutels je hierbij wilt laten maken. Wij raden altijd aan om voor iedere bewoner een sleutel te maken plus een aantal reservesleutels. Deze kun je bijvoorbeeld bij de buren of familie leggen, zodat je ook naar binnen kunt als jij je sleutel bent vergeten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*