Het is belangrijk om bedrijfsverzekeringen goed te regelen

Het is belangrijk om bedrijfsverzekeringen goed te regelen
juni 13, 2022 Richard

Vrijwel iedereen heeft privé meerdere verzekeringen afgesloten. Hierbij kun je denken aan de verplichte zorgverzekering maar bijvoorbeeld ook aan een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekering. Klik hier om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor een rechtsbijstandverzekering. Wanneer je een bedrijf hebt is het daarnaast echter ook heel belangrijk om op de hoogte te zijn van bedrijfsverzekeringen. Met een bedrijfsverzekering ben je beschermd tegen bedrijfsrisico’s. Het geeft een hoop rust wanneer je weet dat je beschermd bent tegen deze risico’s. Hierdoor kun je je volledig richten op het runnen van het bedrijf.

Verplichte verzekeringen voor ondernemers

Je bent als ondernemer niet verplicht om een Bedrijfsverzekering af te sluiten. Je bent als persoon echter wel gewoon verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ook de volksverzekeringen die voor iedereen verplicht zijn zul je moeten betalen. Wanneer je een bedrijf hebt gebeurd de betaling hiervan via de inkomstenbelasting. Daarnaast kan het zo zijn dat er nog extra verplichte verzekeringen bij komen. Dit is het geval wanneer je een bedrijfsauto hebt, deze moet namelijk net als alle andere auto’s in Nederland verzekerd worden. Ook wanneer je in het bezit bent van een bedrijfspand zul je deze tegen enkele risico’s moeten verzekeren.

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering

Iedereen kan privé een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten om zich te beschermen tegen schade die onbedoeld door jou kan ontstaan. Ook als bedrijf heb je de mogelijkheid om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om je hiertegen te beschermen. Voor de meeste beroepen kun je zelf de keuze maken of je deze verzekering wilt afsluiten. Er zijn echter ook een aantal beroepen waarvoor het verplicht is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een aantal voorbeelden van deze beroepen zijn advocaten, accountants, notarissen en architecten. Daarnaast kan het soms voorkomen dat opdrachtgevers ook voor andere beroepen een aansprakelijkheidsverzekering eisen.

Zo bescherm je jouw bedrijf tegen schade

Een van de verzekeringen die vaak door bedrijven worden afgesloten is de schadeverzekering. Zoals de naam al doet vermoeden ben je met deze verzekering beschermd tegen schade die aan het bedrijf kan ontstaan. Je bent dan verzekerd tegen omzetverlies wanneer het bedrijf niet kan draaien vanwege schade door bijvoorbeeld een storm of brand. Daarnaast kun je je ook verzekeren tegen schade aan goederen. Het gaat hierbij zowel om de goederen die al zijn geproduceerd als aanwezige stoffen die worden gebruikt om de goederen te produceren.

Het afsluiten van een personeelsverzekering

Het kan natuurlijk zo zijn dat je als bedrijf ook personeel in dienst hebt. Er zijn verschillende risico’s die komen kijken bij het in dienst hebben van personeel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een personeelslid dat langdurig ziek wordt en hierdoor niet kan komen werken. Een ander risico is het risico op een ongeluk. Ongelukken op de werkvloer komen vaker voor dan dat je misschien zou denken. Ook schade die ontstaat door een ongeluk op de werkvloer wordt met een personeelsverzekering gedekt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*