Met accu tuingereedschap de tuin trotseren

Met accu tuingereedschap de tuin trotseren
januari 6, 2020 Richard
accu tuingereedschap

Ben jij de trotse eigenaar van een mooie grote tuin waar je je lekker uit kunt leven als hovenier? Of is jouw tuin niet zo groot, maar dien je wel regelmatig te snoeien, gras te maaien of blad weg te blazen? Dan dien je zeker wel een paar uurtjes per week voor in te plannen. Een tuin onderhouden is immers een hele klus. En goed tuingereedschap is daarbij onmisbaar. Goed tuingereedschap kan het tuinonderhoud een stuk doen versnellen en de uitvoering vergemakkelijken. Er zijn verschillende soorten tuingereedschap te koop. Zo is er het tuingereedschap op brandstof, elektrisch tuingereedschap en accu tuingereedschap. Met accu tuingereedschap haal je ten opzichte van de andere soorten veel voordelen in huis. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Makkelijk in gebruik

Waar tuingereedschap op benzine vaak erg zwaar is, is het accu tuingereedschap een stuk lichter van gewicht. Hierdoor is dit tuingereedschap makkelijker te hanteren en beter wendbaar, wat het voor iedereen goed te gebruiken maakt. Vaak is het accu tuingereedschap kleiner van formaat, waardoor je er nauwkeuriger mee kunt werken en zorgt het lichte gewicht en kleine formaat dat dit tuingereedschap ook ergonomisch verantwoord is. Het onderhoud in de tuin wordt op deze manier een stuk minder arbeidsintensief.

Onderhoudsvriendelijk

Wil jij direct gebruik kunnen maken van je tuingereedschap en niet eerst de brandstof hoeven bij te vullen, de bougies hoeven te vervangen of andere werkzaamheden uit te moeten voeren voordat je aan de slag kunt? Ook dan is accu tuingereedschap een goede optie. Tuingereedschap op brandstof moet regelmatig bijgevuld worden en de bougies kunnen vervuild raken en vervangen moeten worden. Bij het accu tuingereedschap is het enige wat gedaan dient te worden om het gereedschap in gebruik te nemen, het opladen van de accu. Is je accu opgeladen, dan kun je direct aan de slag, ook zonder stopcontact in de buurt.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Een ander groot voordeel van accu tuingereedschap is dat het stiller werkt. Het veroorzaakt minder geluidsoverlast en de natuur in de tuin en omgeving wordt zo min mogelijk verstoord. Daarnaast stoot accu tuingereedschap geen schadelijke uitlaatgassen uit en is er dus geen stankoverlast. Ook is het tuingereedschap op accu erg duurzaam. Is de accu stuk? Dan kun je gewoon een andere accu aansluiten en verder gaan met het tuinonderhoud.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*