Onder welke meubels kun je wielen plaatsen?

Onder welke meubels kun je wielen plaatsen?
mei 11, 2021 Richard
bank

Wielen maken misschien niet alles beter, maar ze zijn handig als je iets wilt verplaatsen. Of het nu een bank, bureau, of voetenbank is, met wielen kunt u meubels bijna naar believen verplaatsen.

Speciale wielen, “zwenkwielen” genaamd, verhogen het meubelstuk, dus houd daar rekening mee. Misschien wilt u de poten van een stoel inkorten voordat u ze installeert. In andere gevallen is de extra hoogte precies wat u nodig hebt, zoals bij een ombouwproject van een dressoir naar een badkamer.

Kies de stijl

Meubelwielen worden bevestigd met een metalen plaat of steel. Sommige zwenkwielen vergrendelen, waardoor het meubelstuk draagbaar is wanneer u het nodig heeft en stationair wanneer u het niet nodig hebt. U kunt bijvoorbeeld een rollende poef verplaatsen waar u maar wilt. Door de sloten in te stellen, kunnen uw vrienden niet over de vloer rollen als ze gaan zitten.

De onderkant van het stuk helpt om te bepalen welk type wielen u moet kopen bij WielenOutlet rubberwielen. Een stuk met een platte bodem, zoals een stam die als tafel wordt gebruikt, werkt met een wiel in de vorm van een metalen plaat. Een meubelstuk met poten, zoals een stoel of bank, functioneert wellicht beter met een wiel in de vorm van een steel. Over het algemeen hebben wielen of zwenkwielen met een metalen plaat meer montageoppervlak nodig aan de onderkant van het meubelstuk, maar ze werken met bijna alles, van stoelen tot dozen. Zwenkwielen met een stuurpen hebben massief hout of zelfs metaal nodig dat dik genoeg is om de hele lengte van de staaf te dragen.

Bereken de belasting

WielenOutlet rubberwielen ondersteunen het gewicht van het meubelstuk, dus u moet de geschatte belasting van elk wiel bepalen. De maximaal toegestane belasting staat meestal vermeld op de verpakking. Het wegen van bepaalde items is niet eenvoudig, maar het hoeft niet perfect te zijn. Bij een artikel zoals een bank kunt u de fabrikant om het oorspronkelijke verzendgewicht vragen. Maak bij twijfel een hoge inschatting en vergeet het extra gewicht niet, zoals uw familie en vrienden op de bank, elektronica op een mediakar of gereedschap op een werkbank. Het is veiliger om zwenkwielen te gebruiken die veel zwaarder zijn dan u nodig heeft, dan te vertrouwen op zwenkwielen die misschien niet standhouden. Als u eenmaal een gewicht heeft bepaald, deelt u het door het aantal wielen dat u gaat gebruiken. Koop wielen bij WielenOutlet die elk het verdeelde gewicht ondersteunen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*