De voordelen van een aanbouw

De voordelen van een aanbouw
juli 10, 2020 Richard
tv-meubel

Woon je eigenlijk perfect maar mis je soms wat extra woonoppervlak in je huidige woning? Verhuizen is echt niet nodig! Een goede oplossing is het plaatsen van een aanbouw door een deskundige partij, zoals de Aanbouw Expert. Er hoeft geen ingrijpende verbouwing of verhuizing, met alle bijkomende ongemakken, aan te pas te komen. Het laten plaatsen van een aanbouw heeft bovendien veel voordelen.

Waardevermeerdering

Behalve dat het plaatsen van een aanbouw heel veel woongenot oplevert, zal de waarde van de woning direct toenemen. De investering verdient zichzelf dus terug.

Financiering

Ook al is er geen eigen geld ter beschikking, een aanbouw kan in het algemeen met een hypotheek worden gefinancierd. Met de huidige lage rentestand is dat een goede investering. Bovendien kan er van de hypotheekrenteaftrek gebruik worden gemaakt.

Woongenot

Een aanbouw kan voor vele doeleinden worden gerealiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitbreiden van een kleine keuken naar een riante woonkeuken.

Een aanbouw kan ook voor het vergroten van de woonkamer worden benut. Zo kan eenvoudig een extra, doorgaans afgescheiden, woonoppervlakte worden gerealiseerd, die naar eigen inzicht kan worden ingericht. Wat te denken van een heerlijke leeshoek met al je favoriete schrijvers? Of een aparte televisiegedeelte waar je ongestoord naar je favoriete film of programma kunt kijken. Ontbreekt er een speelplek voor de kinderen? Laat ze zich in de aanbouw lekker uitleven en trek ’s avonds de deur gewoon dicht. Wilde je altijd al een kantoor aan huis? Volg je wellicht een studie? Dan kun je je nu eindelijk eens in alle rust terugtrekken om te studeren. Mogelijkheden te over!

Weinig overlast

Een ander groot voordeel van het plaatsen van een aanbouw is dat er meestal niet (of niet ingrijpend) gebroken hoeft te worden. Het plaatsen van een nieuwe deur of deuren volstaat in de meeste gevallen. Wanneer het een relatief kleine aanpassing betreft, hoeft er voor een aanbouw bovendien geen vergunning te worden aangevraagd. Hiervoor dienen de afmetingen van de aanbouw wel binnen een hoogte van vijf meter en een diepte van vier meter te blijven.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*