Nieuwbouwhuis oplevering: hier moet je op letten

Nieuwbouwhuis oplevering: hier moet je op letten
april 28, 2022 Richard

Nieuwbouwhuis oplevering: hier moet je op letten

Na maanden wachten is de tijd dan eindelijk aangebroken: de oplevering van jouw nieuwbouwhuis! Deze tijd is natuurlijk heel leuk, spannend en een begin van iets nieuws. Maar, het is tegelijkertijd ook hét moment om kritisch te kijken naar of alles goed is gegaan. Om jou hierbij te helpen, zetten we op een rijtje waar jij op moet letten tijdens de oplevering van jouw nieuwbouwhuis.

Wat gebeurt er precies?

Wanneer jouw huis wordt opgeleverd, betekent het dat Bouwbedrijf Zwolle jouw nieuwbouwhuis helemaal heeft afgemaakt. Als het niet casco hebt laten bouwen, dus zonder keuken en badkamer bijvoorbeeld, is dit hét moment om te kijken of alles goed is gegaan. Het is namelijk zo dat jij bij de oplevering akkoord gaat met hoe jouw huis wordt opgeleverd. Als pas na de oplevering blijkt dat er toch bepaalde dingen niet in orde waren, dan wordt het lastig om alsnog aan te kloppen bij de aannemer. Ziet alles er tip top uit? Dan zijn de sleutels voor jou en kun je beginnen met verven.

Neem een professional mee

Als jij geen handige Harry in je vriendenkring of familie hebt, is het verstandig om een professional mee te nemen naar de oplevering. Deze bouwkundige doet door middel van een checklist een opleveringskeuring. Welke kosten hieraan vastzitten hangt af van de grootte van jouw nieuwbouwhuis. Je kunt rekening houden met een bedrag tussen de 180 en 250 euro. Dit lijkt misschien een investering, maar het kan je aan het eind van de rit een hele hoop zorgen en stress schelen. Je krijgt namelijk na de opleveringskeuring ook een goed advies over welke vervolgstappen je zou moeten nemen.

Oplevering en proces-verbaal

Bij een proces-verbaal denk je misschien meteen aan het voor de rechter slepen van jouw aannemer, maar dat is niet hoe het zit. Tijdens die opleveringskeuring lopen jullie samen met de aannemer een rondje door het huis en wordt in het proces-verbaal opgeschreven welke gebreken er zijn. Ook als je geen bouwkundige hebt ingeschakeld, is het verstandig om je huis goed te checken. Komt er warm water uit de douche en werkt het doortrekken van de wc naar behoren? Ga ook gerust even langs alle ramen en kozijnen. Wil jij goed voorbereid de oplevering in en niets over het hoofd zien? Download dan online de checklist voor de oplevering van een nieuwbouwhuis. Zo sta jij tijdens de oplevering als een huis!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*