Welk interieur past bij mij?

Welk interieur past bij mij?
november 10, 2020 Richard
interieuradvies

Ga je verhuizen of heb je net je eerste woning gekocht? Dan is het tijd om de woning (weer) opnieuw in te richten. Voordat je dit gaat doen is het belangrijk eerst een juiste interieurstijl te kiezen. Er zijn behoorlijk wat verschillen in de interieurstijlen. Anselm Oome vertelt in dit artikel meer over de verschillende interieurstijlen. 

Landelijk interieur

De meubelen die vaak voorkomen bij een landelijk interieur zijn vooral functioneel en comfortabel. Een zacht bank is een prima voorbeeld van. Deze meubelen zijn daarnaast ook vaak van linnen of katoen gemaakt. Daarnaast komt vaak hout erg duidelijk in de meubels of accessoires terug naar voren. 

Scandinavisch interieur 

Wil je een scandinavisch interieur. Dan zul je vooral interieur zien dat een zeer schone uitstraling heeft. Daarnaast staat het bekend om de zwart en witte kleuren, welke tevens in veel strakke lijnen naar voren komen. Bovendien zul je ook vaak veel hout terug zien in een scandinavisch interieur.

Industrieel interieur

Het industriële interieur is een interieurstijl die tegenwoordig steeds populairder wordt. Deze stijl is geïnspireerd op de fabrieksgebouwen uit de 19e eeuw. Dit klinkt misschien niet als heel sfeervol, maar dat kan het wel degelijk zijn. Door het gebruik van ruwe materialen en beton in combinatie met hout, kunnen voor een warm en strak interieur zorgen. 

Klassiek interieur 

Bij een klassiek interieur zul je voornamelijk veel antieke spullen en donkere houtsoorten zien. Vaak zijn hier sprake van grote meubels en accessoires. Denk hierbij een grote spiegels of lampen. Vaak doet een klassiek interieur heel erg denken aan een frans kasteel. 

Welke interieurstijl moet ik dan kiezen?

Nu je eenmaal bekend bent met de verschillende interieurstijlen dien je nog een interieur te die echt bij je past. Het bekijken van foto’s of in gesprek gaan met een interieurstylist kan hier ook aan bijdragen. Wellicht kom je tot de conclusie dat je twee interieurstijlen wilt combineren.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*