TV trends
oktober 13, 2020 Richard

In deze blog zijn de grootste televisie trends van dit moment op een rijtje gezet.

QLED

QLED is een technologie die in 2017 door samsung is ontwikkeld. QLED staat voor Quantom Dot Light Emitting Diode. Bij QLED is het beeldscherm van de TV voorzien van een laag Nano kristallen, deze kristallen kleuren op dankzij invloed van licht, hierdoor krijg je een veel hoger kleurbereik.

Omdat deze technologie nog zo nieuw is, is deze ook aan de dure kant. De goedkoopste QLED tv’s kosten nog steeds rond de 800 euro.

The frame

The frame is een nieuw soort televisie die bedacht door Samsung. Het nieuwe aan The frame is dat het naast tv ook als schilderij kan worden gebruikt. Deze televisie heeft een lijst om het scherm zitten, net als bij een schilderij of een foto. Wanneer je geen tv kijkt kan je deze op de Art modus zetten, je kan dan kiezen uit honderden schilderijen om te laten zien op je muur. Je kan er ook voor kiezen om foto’s op de tv te laten zien, hierdoor heb je een gigantisch fotolijstje aan je muur.

Het probleem met dit soort technologieën is dat je in een donkere kamer al snel door hebt dat je naar een digitaal plaatje aan het kijken bent, maar hier heeft Samsung ook wat op bedacht. Deze tv beschikt namelijk over een ingebouwde sensor die de schermhelderheid aanpast naar de kamer. Als het donker wordt, dimt het scherm automatisch. Hierdoor lijkt het schilderij of de foto altijd net echt.

Deze tv’s beschikken ook over 4K QLED technologie en zijn daarom ook best wel prijzig (minimaal 1100 euro).

8K

De 4K televisies gaan al een tijdje mee, maar als je in 2020 de televisie met het scherpste beeld in huis wil hebben moet je voor de 8K televisie gaan. De beeldkwaliteit van 8K televisies is 4 keer scherper als die van 4k en 16 keer scherper als die van een full HD televisie. Bij kleinere tv’s zal dit verschil bijna niet zichtbaar zijn, bij de grote tv’s zal je dit wel merken. 8K is de beste beeldkwaliteit van dit moment en daarom ook niet goedkoop ( vanaf 1800 euro).

Kijk voor meer woningtips op Woonfijn.Be of Woonbunker.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*