Hoe eetkamer inrichten?

Hoe eetkamer inrichten?
juli 14, 2020 Richard
eetkamer

De eetkamer is de plek waar het gezin samenkomt, samen eet en de dag doorneemt. Op het moment dat je je eetkamer koud en slecht inricht, is het geen fijne plek voor je gezin om er te zitten. Hierdoor belandt je allemaal apart op de bank met de telefoon erbij. Zonde! Met deze tips maak jij jouw eetkamer een stukje gezelliger en daarom wordt het ook leuker om er met je gezin, vrienden of familie te zitten. 

De eettafel en stoelen

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van iedere eetkamer. Dus zorg er ook voor dat je goed investeert in een mooie tafel waaraan iedereen gemakkelijk zit en waarop genoeg ruimte is. Aan de tafel moeten stoelen aangeschoven worden die ervoor zorgen dat je rechtop, maar ook comfortabel zit. Ook het op het moment dat je langer aan tafel zit, bij bijvoorbeeld het Kerstdiner, moeten de stoelen nog steeds lekker zitten. De kleuren en vormen van iedere stoel en tafel zijn zeer persoonlijk. Dus als enige tip willen we meegeven om veel inspiratie op te doen, jezelf te laten adviseren en te kijken naar de algemene stijl van je huis. 

Verlichting eetkamer

Dit is misschien wel het meeste onderschatte onderdeel van iedere eetkamer. Licht is een zeer grote sfeerbepaler. Je wilt dus niet een gemakkelijk lampje boven in het plafond draaien om er gemakkelijk vanaf te komen. Wij adviseren om voor lampen te kiezen die een warm en helder licht uitstralen. Hierdoor wordt de eetkamer goed verlicht en krijgt de kamer ook een warme sfeer mee. Een goede optie hierin zijn de Calex lampen en Osram lampen. Daarbij is het ook belangrijk om te kiezen voor een goed design van de lampen en de hoogte. Bovenaan het plafond kan heel koel aanvoelen, terwijl een lamp boven de tafel juist meer sfeer brengt. Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden met het kiezen van de verlichting. 

Decoratie

Decoratie is ervoor om helemaal los te gaan met leuke kleine toevoegingen. Zorg er niet voor dat je eettafel helemaal vol staat en dat het te druk aanvoelt, maar zorg voor een goede verdeling. Het leuke aan decoratie is dat je gemakkelijk nieuwe objecten kunt toevoegen, dingen kunt verplaatsen en verwijderen. Hierdoor blijf je altijd in een nieuwe omgeving zitten. Mogelijke decoraties zijn: 

  • Planten;
  • Kaarsen;
  • Schilderijen;
  • Foto’s;
  • Fruitmand;
  • Vazen;
  • Kunstwerkje;

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*