Opstijgend vocht in huis

Opstijgend vocht in huis
mei 17, 2020 Richard
Opstijgend vocht

Het kan zomaar voorkomen dat je te maken krijgt met vochtproblemen. Deze kunnen dan ook verschillende oorzaken hebben. Woont u bijvoorbeeld in een erg oud huis, dan kan het zomaar zijn dat u last hebt van vochtplekken. Oudere huizen zijn namelijk minder goed gebouwd en zullen nog niet voorzien zijn van een waterkering, zoals de nieuwbouwhuizen op dit moment veelal wel zijn. Daarnaast kan het ook zomaar gebeuren dat een nieuw huis vochtplekken laat zien. Het is in dat geval verstandig om direct actie te ondernemen voordat er meer schade aan de woning komt. Schakel voor vochtbestrijding dan ook direct de specialisten van Aquaconsult in. Zo weet je zeker dat het probleem binnen no-time verholpen is.

Kun je opstijgend vocht in een woning voorkomen?

Opstijgend vocht is erg moeilijk te voorkomen. Dit is enkel in de bouw van een huis te voorkomen, waardoor veel huizen er niet tegen bestand zijn. Hierdoor dient het probleem op een goede manier verholpen wordt. Wanneer je de hulp inschakelt van de specialisten van Aquaconsult, zal er een juiste manier gevonden worden om het opstijgende vocht te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. Door bijvoorbeeld een koudebrug in de muur te plaatsen, wordt er een luchtstroom mogelijk gemaakt. Doordat vocht de neiging heeft om naar de koudste plek te gaan, zal het niet meer in de muur trekken. Dit resulteert uiteindelijk in een oplossing voor het huidige probleem en het voorkomen van een vochtprobleem voor de toekomst.

Wat moet ik doen als ik een vochtplek zie?

Wanneer je een vochtplek in een muur ziet ontstaan, dien je direct hulp in te schakelen van een vochtbestrijding specialist. Het is namelijk zo dat een vochtplek er van buiten erg minimaal uit kan zien, maar dat hij van binnenuit heel de muur beschadigt. Het is dan ook van groot belang dat een vochtplek zo snel mogelijk verholpen wordt. Opstijgend vocht kan door verschillende technieken verholpen worden. Een van deze technieken is middels injecties. Deze techniek maakt kleine gaatjes in de onderkant van de muur. Vervolgens zal de vochtbestrijding specialist een speciale gel die vocht tegenhoudt injecteren. Doordat deze gel zich door de muur zal gaan verspreiden, zal het vocht niet verder verspreiden. Hierdoor is het probleem van opstijgend vocht in de woning verholpen. Wacht niet langer en schakel de hulp in van Aquaconsult!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*