Perfect grillen met een grillpan!

Perfect grillen met een grillpan!
oktober 30, 2020 Richard
gegrilde worstjes

Door groenten, vis of vlees te bereiden met een grillpan wordt je gerecht snel dichtgeschroeid, kun je het hele jaar door genieten van die specifieke grillsmaak en werk je met minder olie of boter. Tegenwoordig kun je met de meeste pannen ook grillen op een inductieplaat. Dit is een pan die jarenlang meegaat en niet mag ontbreken in de keuken van een kookliefhebber!

Verschillende opties

De hoogte van de ribbels is een van de belangrijkste aspecten. Hoe hoger de ribbels, hoe meer en duidelijker grillstrepen je krijgt op je eten. Dit versterkt de grillsmaak. Wil je vis gaan grillen? Kies dan voor tonijn of zalm, deze vissoorten zijn stevig en breken niet zo snel. Ben je op zoek naar een snelle snack? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, een tosti kan ook prima in een grillpan!

Hoe gebruik ik een gietijzeren grillpan?

Bij het gebruik van een gietijzeren grillpan is het belangrijk om de pan langzaam op te laten warmen en na afloop weer geleidelijk te laten afkoelen. De pan kan namelijk barsten als dit te snel gaat. Probeer vlees of vis tijdens het bereiden niet te vaak om te draaien, het is beter om het geheel met rust te laten. Het lijkt misschien alsof de ingrediënten aan de pan vastplakken, dit komt omdat het vocht verdampt. Zodra er een mooi korstje op het eten is gevormd komt het weer los. Het schoonmaken na afloop gaat eenvoudig met heet water, een sponsje en als het nodig is wat mild afwasmiddel.

Welke warmtebronnen zijn geschikt?

Gietijzeren grillpannen zijn veelzijdig en werken op verschillende warmtebronnen. Wanneer je van plan bent om er een te gaan aanschaffen, is het verstandig om te controleren of de pan bij jouw fornuis past. Of moet hij ook in de oven kunnen? Zo voorkom je teleurstellingen.

Ik wil graag een inductie grillpan, waar moet ik op letten?

Materiaal
Van aluminium is bekend dat het minder duurzaam is en daardoor goedkoper. Dit materiaal heeft lagere ribbels dan gietijzer. Ben je op zoek naar een duurzame pan? Kies dan voor emaille of gietijzer.

Prijs
Hoeveel wil jij besteden aan deze pan?

Oven
Is de pan die jij op het oog hebt geschikt voor gebruik in de oven?

Vaatwasser
Is de pan geschikt voor in de vaatwasser of dien je hem met de hand te reinigen?

Bakken
Is de pan voorzien van een anti-aanbaklaag?

Handvat
Heeft de pan een handvat dat niet heet wordt?

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*