Vier aankooptips koelvriescombinatie

Vier aankooptips koelvriescombinatie
oktober 28, 2021 Richard

Ga je een koelvriescombinatie kopen? Goed idee! Dit is het meest verkochte type koelkast in Nederland. Dat is voornamelijk vanwege het gebruiksgemak, het formaat, de veelzijdigheid en de kwaliteit van deze modellen. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een koelvriescombi?

 

1. Inhoud en afmetingen

Koelvriescombinaties zijn er in verschillende maten. De hoogte is minimaal 90 centimeter en kan oplopen tot boven de twee meter. De breedte ligt tussen de 55 en 80 centimeter, de diepte tussen de 50 en 80 centimeter. De kleinste modellen hebben een inhoud van ruim honderd liter. De grotere modellen kunnen een inhoud hebben van bijna 600 liter.

 

2. Energieverbruik en geluidsniveau

Nieuwe modellen koelvriescombinaties zijn een stuk energiezuiniger dan de modellen van een aantal jaren geleden. Een energielabel geeft aan hoeveel energie een huishoudelijk apparaat verbruikt. Kies je voor klasse A tot A+++ dan heb je een zuinig model. Ook maken koelkasten tegenwoordig veel minder geluid dan oude modellen. Op het energielabel staat ook het geluidsniveau aangegeven.

 

3. Low of No Frost en koeltechniek

Nieuwe modellen hebben vaak een Low of No Frost functie. Dat betekent dat zich geen ijs vormt in het vriesgedeelte. Je hoeft je ijskast dus ook niet meer te ontdooien. Ook de koeltechniek is steeds verbeterd, waardoor overal in het koelgedeelte dezelfde temperatuur kan zijn. Of je kunt er juist voor kiezen om een deel van de koelkast kouder te laten worden dan een ander deel.

 

4. Persoonlijke voorkeuren

Er zijn veel zaken waarvoor je kunt kiezen bij het kopen van een koelvriescombinatie. Veel van deze keuzemogelijkheden hebben te maken met jouw persoonlijke voorkeuren. Wil je een bepaalde kleur of een bepaalde uitstraling? Ben je geïnteresseerd in smart functies, zodat je de koelkast op afstand kunt instellen via wifi? Hoe moet de indeling van de koelkast zijn? Hoeveel plateautjes en lades en wil je wellicht een flessenrek?

 

Bron: https://www.koelkastaanbiedingen.nl/

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*