Helpen waterontharders tegen een slechte huid?

Helpen waterontharders tegen een slechte huid?
januari 10, 2023 Richard

Helpen waterontharders tegen een slechte huid? 

Soms heb je vragen waar je het antwoord niet meteen zelf op weet. Deze bijvoorbeeld: Zorgt hard water ervoor dat huidproblemen niet weggaan? Of een waterontharder een oplossing is om van huidproblemen af te komen, is iets wat veel mensen zich afvragen. Dit is wel iets wat misschien van belang is voor jou voordat je de keuze maakt om wel of geen waterontharder aan te schaffen. In dit artikel lees je alles over waterontharders en het effect op onze huid hiervan. Lees dus verder als je hier meer over wilt weten. 

Wat is hard water? 

Je moet bij hard water niet denken aan dat het echt hard is. Er wordt hiermee bedoeld dat het water harde, witte aanslag achterlaat in bijvoorbeeld de badkamer of op huishoudelijke apparaten. Deze aanslag bestaat eigenlijk gewoon uit opgeloste mineralen calcium en magnesium die in het leidingwater zitten door heel Nederland. Wanneer dit gehalte hoog is, is het water dus ook harder. Aan dit harde water zitten diverse nadelen. 

Wanneer is het water hard? 

Bij welke waterhardheid noemen mensen het water hard en kan het water dus ook voor problemen zorgen? Het antwoord op deze vraag is niet heel eenvoudig. Het kan namelijk zijn dat dit voor iedereen anders is en dus persoonsgebonden is. Elke huid reageert namelijk anders op hard water. Vooral mensen met een gevoelige huid kunnen niet goed tegen hard water. Mensen met een gevoelige huid hebben vaak last van rosacea, eczeem of juist acne op bepaalde plekken. Dit kan allemaal verergeren als je de huid vaak wast met hard water. 

Help een waterontharder bij de huidproblemen? 

Er zijn diverse ervaringen als het gaat over of een SensorSoft waterontharder van Vakman André helpt bij huidproblemen. Sommige mensen zeggen dat de huid minder droog is, zachter aanvoelt en dat de klachten die ze hadden ook echt zijn verminderd. Bij sommige mensen gaan de klachten niet weg. Het kan ook liggen aan wat voor shampoo, douchegel of andere schoonmaakmiddelen je gebruikt. Zacht water is dus sowieso beter voor je huid, maar er zijn nog andere dingen waar de huidproblemen vandaan kunnen komen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*