Goederen verschepen voor jouw business; zo pak je dat aan

Goederen verschepen voor jouw business; zo pak je dat aan
april 30, 2020 Richard

Veel mensen hebben als ultieme droom het hebben van een eigen onderneming. Het klinkt natuurlijk enorm aantrekkelijk, want je kunt zelf bepalen wat er gebeurd en hoe het gebeurd. Je bent zelf de baas en hebt hiermee het touw in eigen handen. Toch ziet niet iedereen in dat al die beslissingen die je als ondernemer moet maken, niet altijd even makkelijk zijn. Het idee van een onderneming moet echt in detail worden uitgewerkt, anders is de kans groot dat het mislukt. En dat is niet erg, want een ondernemer wordt je met vallen en opstaan, maar toch kan het soms wel voorkomen worden. Een belangrijk punt waar beslissingen over genomen moeten worden, is het transporteren van jouw producten.

Transporteren over zee

Er zijn in principe vijf soorten transportmethodes: wegvervoer, zeevaart, luchtvaart, binnenvaart en spoorvervoer. En hoewel de laatste drie relatief gezien steeds minder populair worden, wordt juist wegvervoer en zeevervoer steeds meer gebruikt. Bijna 80% van de goederen wordt via een van deze methoden vervoert. Het transporteren van goederen over zee gaat met zeecontainers. Iedereen heeft ze wel eens gezien, van die grote stapels gekleurde containers op een schip of in een haven. De prijs van zeetransport is relatief goedkoper, maar de transporttijd is vaak wel langer dan via de andere methodes. Dat zijn dus afwegingen die je moet maken bij jouw keuze voor transport. Bijna alle kleine ondernemers kiezen ervoor om zeetransport, inclusief het laden in zeecontainers, uit te besteden. Hierbij is het erg belangrijk dat je een betrouwbare leverancier kiest. Het is namelijk verleidelijk om met de eerste de beste in zee te gaan, terwijl je beter meerdere leveranciers tegen elkaar kunt afwegen.

Zelf container kopen

Als je een wat grotere onderneming hebt, kun je natuurlijk ook zelf een zeecontainer kopen. Er zijn verschillende soorten containers, ieder weer geschikt voor bepaalde soorten goederen. Het meest voorkomende soort is de standaard container voor allerlei standaard goederen zonder speciale eisen. Ook zijn er hardtop containers voor zware vracht of vracht met hoogtematen. Open top containers zijn weer erg handig voor vracht met bijzondere hoogtematen omdat de container geen gesloten dak heeft. Het wordt via de bovenkant ingeladen en daarna wordt de bovenkant met dekzeilen beschermd. Bij flatrack containers kun je via zowel de zijkant als bovenkant laden en lossen, er handig voor zware en overmaatse goederen. Tot slot zijn er ook nog platform containers, ventilated containers en refrigerated containers. Zorg er dus goed voor dat je bij het kopen van een container precies weet welk soort voor jouw goederen geschikt is.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*