5 praktische tips om je boot snel te verkopen

5 praktische tips om je boot snel te verkopen
augustus 31, 2022 Richard

Het aantal boten dat te koop staat groeit de jongste jaren gestaag. Er zijn verschillende platformen die je een handje helpen om je boot in het uitstalraam te zetten. Dit kan bijvoorbeeld door verkoophaven Willemstad die als een soort makelaar optreedt of dankzij een advertentie voor particulieren. De juiste aanpak loopt als een rode draad door het verkoopproces wanneer je je boot snel wil gaan verkopen. Vijf praktische tips op een rijtje gezet.

#Tip 1: Maak dat je boot goed is onderhouden

Een goed onderhouden boot gaat over het algemeen vlotjes van de hand. Vermijd achterstallig bootonderhoud. Een vaartuig met een goede staat in onderhoud scoort beter en werkt als een magneet voor aspirant kopers. De meeste mensen die op koopjesjacht gaan voor een boot willen meteen ermee kunnen varen zonder dat hun nog een opknapbeurt te wachten staat.

#Tip 2. Zorg voor een realistisch prijskaartje

Verlies niet uit het oog dat geïnteresseerden verschillende prijzen gaan vergelijken volgens het modeltype. Doe eerst zelf je huiswerk welke prijs je eventueel mag vragen. Een goede vraagprijs is een prijskaartje die net onder de prijs van de andere concurrerende aanbieders zit.

Tip 3. Professioneel gemaakte foto’s zijn uiterst belangrijk

Besteed de nodige aandacht aan het maken van professionele foto’s van je boot. Een goede camera met een groothoeklens of het inhuren van een professionele fotograaf is geen overbodige luxe. Maak dat je foto’s hebt van de binnen- en buitenkant van de boot. Hou volgende vuistregel in het achterhoofd. Beter te veel foto’s dan te weinig afbeeldingen. Een makelaar kan je hierbij praktische tips over geven.

#Tip 4. De timing van een boot verkopen speelt een grote rol

De beste periode van het jaar om een boot te verkopen doe je best vlak voor het begin van het zogenaamde boot seizoen of daarna. Veel bootkopers azen op een goede prijs vlak na het hoogseizoen omdat veel mensen van hun boot willen af geraken tegen een zachte verkoopprijs. Meteen het ideale tijdstip om als koper op de bootmarkt toe te slaan.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*