3 redenen om een bouwcontainer te gebruiken

3 redenen om een bouwcontainer te gebruiken
oktober 31, 2019 Richard

Er zullen, maar weinig huiseigenaren zijn die de in het bezit zijn van de juiste vervoersmiddelen en kennis om bouwafval zelf af te voeren naar de daarvoor bestemde faciliteiten. Ten eerste vereist het zwaar materieel waar het puin in moet, zodat het makkelijk vervoeren is. En in het slechtste geval bij veel afval moet het misschien wel meer dan een keer afgevoerd worden. Daarom is huren van een bouwcontainer de beste optie om je puin af te voeren.

1. Voorkom ongewenste kosten.

Bij het verbouwen worden soms hele woningen aan de binnenkant gestript en dan is het verstandig om een container te huren. Het bouwafval wat vrij komt met een verbouwing mag niet zomaar aan straat gezet worden. De gemeentelijke vuilnisophaaldienst zal dit soort afval absoluut niet meenemen. Zet je toch het puin afval aan straat dan loop je de kans een fikse boete rond de 400 Euro te krijgen(dit kan verschillen per gemeente) buiten de afvoerkosten. Wat werkelijk bij elkaar in de honderden Euro’s kan oplopen, omdat de gemeente ook nog eens de hoofdprijs rekent voor het afvoeren.

2. Grof bouwafval kan jezelf niet vervoeren.

Als je veel afval moet verwerken, dan heb je niet genoeg aan de standaard vuilnisbakken. Het op en neer rijden naar de vuilstort wordt een dagtaak met je klusbus en dan hebben we het nog geeneens over de stof en vuil wat je aan het verspreiden bent. Het huren van een makkelijke afzetcontainer bij je woning is dan een uitkomst. Ze zijn met verschillende kuub inhoud te bestellen, al naar gelang de hoeveelheid die je wilt afvoeren. Constant je puin dumpen in de container zonder je werk te hoeven onderbreken om af te voeren. Praktisch het meeste bouwafval kan er in, zoals hout, beton, steen en ijzer. Zaken zoals verf, olie en chemisch afval zullen op een andere manier afgevoerd moeten worden.

3. Een milieuvriendelijke afvalverwerkingsmethode.

Geloof het of niet, maar het gebruik van een enkele grote is veel efficiënter voor het milieu. Je kunt tenslotte in een klap veel meer bouwpuin tegelijk in de container doen. Waardoor het met een enkele reis kan worden opgehaald en afgevoerd. Dit vermindert de CO₂ uitstoot en er is minder aan- en afvoer aan vrachtverkeer, wat tegenwoordig toch al een heikel punt is in de bouwsector. Kies je voor een professioneel containerverhuurbedrijf, dan kun je er zeker van zijn dat het afval wat de container wordt gegooid ook op de juiste manier afgevoerd wordt. Dit voorkomt aansprakelijkheid en boetes als gevolg van onjuist verwijderen van bouwafval.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*