Bewegen met een stoelfiets terwijl je zit

Bewegen met een stoelfiets terwijl je zit
september 15, 2020 Richard
stoelfiets

De stoelfiets bestaat al een hele lange tijd en wordt tegenwoordig nog steeds veel gebruikt. Vooral door fysiotherapeuten of mensen die een zittend beroep hebben. Daarmee is meteen het bewijs geleverd dat niet alles geavanceerd hoeft, want aan kracht en werking heeft de stoelfiets nooit iets aan kracht ingeboet. Door met dit apparaat te trainen, kun je tegelijk aan verschillende zaken werken. Je zou dus inderdaad kunnen stellen dat deze fiets een uitstekend en multifunctioneel trainingsapparaat is.

Waarom trainen met een stoelfiets?

Fietsen op de plaats, dat is in essentie wat je doet als je gebruik maakt van de stoelfiets. Op die manieren train je dus je eenvoudig beenspieren. Je kunt echter ook je armspieren trainen met een professionele stoelfiets. In dat geval plaats je de stoelfiets op een tafel of een verhoging en gebruik je niet je benen maar je armen. Let er wel op dat je armen voldoende bewegingsvrijheid genieten en dat je niet alles van tafel zwaait als je fanatiek aan de slag gaat. De stoelfiets is relatief licht en zorgt ervoor dat het gemakkelijk mee te nemen is.

Er zijn veel mensen die een kantoorbaan hebben en daardoor hele dagen achter hun bureau zitten. Met een stoelfiets op het kantoor kun je ook onder werktijd gewoon blijven trainen. Zelfs als je bij vrienden op bezoek gaat neem je het trainingsapparaat probleemloos mee. Met een stoelfiets zorg je voor beweeglijkheid in heel je bewegingsapparaat te versterken.

Stoelfiets gebruiken bij revalidatie

Een stoelfiets wordt veelvuldig gebruikt door fysiotherapeuten voor revalidatie. Denk hierbij aan mensen die geopereerd zijn aan hun been of voor ouderen die slechter ter been zijn. Doordat de stoelfiets zeer weinig schokbelasting heeft en zittend gebruikt kan worden is dit ook een zeer geschikt apparaat voor mensen met bijvoorbeeld een loopbeperking.

Als de bloedsomloop versneld moet worden, is de stoelfiets daar het aangewezen trainingsapparaat voor. Vaak ongemerkt, zorg je er met de fiets voor dat dit proces versneld wordt en kunnen klachten snel verdwijnen. Belangrijk is wel dat je het apparaat vaak genoeg gebruikt en je hiermee traint. De fiets is ook binnen de wereld van revalidatie een praktisch apparaat dat veel wordt ingezet.

Aandachtspunten bij het kopen van een stoelfiets

Bij het kopen van een stoelfiets moet je met een aantal dingen rekening houden. Ga je de fiets gebruiken op een gladde vloer? Houdt er dan rekening mee dat de stoelfiets voldoende grip heeft en stabiel is. Ook de pedalen moeten voldoende grip hebben. Stoelfietsen kopen kan met display en zonder display. Sommige fietsen zijn ook inklapbaar. Bedenk dus vooraf goed welke stoelfiets jij wilt aanschaffen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*