3 ideeën om je kelder in te richten

3 ideeën om je kelder in te richten
augustus 21, 2021 Richard

3 ideeën om je kelder in te richten

Heb jij een ruime kelder onder je huis en weet je niet goed wat je ermee moet doen? Het is nog een volwaardige ruimte, maar je hebt gebrek aan inspiratie. In dit artikel geef ik je drie ideeën die je als inspiratie kunt gebruiken voor jouw kelder. Wordt het een extra slaapkamer? Een wijnkelder? Of toch..?  

Een extra slaapkamer

Heb je wellicht toch een slaapkamer te weinig in huis? Dan kan een kelder daar de perfecte oplossing voor zijn. Natuurlijk is het wel belangrijk dat als je de kelder wilt gaan gebruiken als verblijfsruimte, dat deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. De kelder waterdicht maken is daar één van, indien dit nog niet gebeurt is. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat er veelal geen daglicht in een kelder komt. Toch kan een kelder een erg knusse en gezellige ruimte zijn om als slaapkamer te gebruiken, het is er tenminste erg lekker koel. Geen slaapkamer nodig, dan kun je er ook een logeerkamer van maken. 

Een wijnkelder

Het is een droom van menig wijndrinker, een eigen wijnkelder. En als je de ruimte hebt, waarom zou je er dan niet gewoon een grote wijnkelder van maken? Zo kun je al je wijntjes mooi tentoonstellen in speciaal gemaakte kasten en is het iedere keer alleen al een feestje om een fles uit te zoeken. Een kelder is vaak de koelste en donkerste plek in huis en dat maakt het ook nog eens tot de meest geschikte plek om je wijntjes op te bergen. Niet zo van de wijn? Maar wel opbergruimte tekort in je woning? Maak dan van de kelder een opbergruimte voor al je voorraad. Zo heb je een soort eigen winkeltje onder je woning. 

Een chillruimte

Vind je de ideeën hierboven maar saai? Lees dan snel verder, want wat is er nou leuker dan je eigen chill ruimte onder het huis. Een ruimte met heerlijke banken, een televisie, of misschien zelfs een pooltafel. Kortom, de perfecte ruimte om jezelf eens goed terug te trekken of om een feestje in te vieren met vrienden. En als je toch bezig bent, bouw er dan ook gelijk een bar in. Zo hoef je niet steeds heen en weer te lopen voor drinken. Kleed de ruimte stoer aan zodat het een echte mancave wordt. Al kun je als vrouw natuurlijk ook prima je eigen chill kelder hebben. Of wat dacht je van een speelkelder voor de kids? Genoeg ideeën, nu de uitvoering nog! 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*