Alles wat je moet weten over systeemplafonds

Alles wat je moet weten over systeemplafonds
november 17, 2020 Richard

Misschien heb je er de laatste tijd veel gezien of zit je eraan te denken om er zelf één aan te schaffen: een systeemplafond. Een systeemplafond kan een ideale oplossing zijn voor je huis, bedrijfspand of een andere ruimte die je bezit. In dit artikel worden de verschillende soorten systeemplafonds op een rijtje gezet en ook wordt laten zien waar een systeemplafond nou echt goed voor is. Na het lezen van deze informatie wordt het voor jou een stuk duidelijker welk systeemplafond nou bij jouw wensen aansluit zodat jij een goede weloverwogen keuze kan maken en in een mum van tijd kan genieten van de voordelen die systeemplafonds te bieden hebben. 

Functie

Het is dus handig om even te kijken waarvoor een systeemplafond wordt gebruikt. Het antwoord is heel simpel. Het systeemplafond plaats je in principe onder het bestaande plafond en hier laat je een bepaalde ruimte tussen: een plenum. Het voordeel van deze ruimte is dat het uitermate geschikt is om leidingen en andere bekabeling netjes weg te werken. De leidingen en buizen zullen altijd gemakkelijk bereikbaar blijven voor onderhoud, maar ze liggen uit het zicht en dit geeft uiteraard een nette en verzorgde uitstraling. Naast het uit het zicht halen van kabels en leidingen heeft een systeemplafond nog een aantal voordelen. De verbetering van de akoestiek is een voordeel dat ontstaat wanneer jij ervoor kiest gebruik te gaan maken van een systeemplafond. Ook ontstaat er een verlaging van de stookkosten, omdat de ruimte die je moet verwarmen kleiner is door het verlaagde plafond.

Verschillende soorten

Zoals gezegd bestaat er dus een aantal verschillende soorten systeemplafonds. Bij de meeste soorten geeft de naam eigenlijk al aan wat de functie van dit systeemplafond is. Je kunt er namelijk voor kiezen om een speciaal brandwerend systeemplafond aan te schaffen. Dit is één van de vele mogelijkheden en de naam geeft duidelijk aan waarvoor dit plafond bestemd is. Wanneer je in een muziekschool of bijvoorbeeld theater zit is het belangrijk dat de ruimte een goede akoestische waarde heeft. Dit kan weer met akoestische systeemplafonds. 

Het komt er dus op neer dat er voor iedere wens wel een geschikt systeemplafond beschikbaar is. De functie van de systeemplafonds is redelijk duidelijk. De vraag ligt dus nu bij jou welk systeemplafond jij zou moeten kiezen en welke het best in jouw gebouw of ruimte past. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*