Waarom kiezen voor een lichte eiken vloer?

Waarom kiezen voor een lichte eiken vloer?
juli 8, 2020 Richard

Een nieuwe vloer kiezen voor in de woning kan soms nog best een lastige klus zijn. Je wilt natuurlijk de mooiste vloer kiezen, maar vaak heb je ook een budget en moet je ook nog eens goed kijken naar de meubels en andere inrichting in de woning om een vloer te kiezen die bijpassend is bij de rest van de woning. Gelukkig zijn er verschillende vloeren op de markt die vrij neutraal zijn en daardoor perfect passen bij verschillende soorten interieurs. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij zo’n vloer. Namelijk een lichte eiken vloer. Ook kijken we naar de voordelen en waarom je zou kunnen kiezen voor een lichte eiken vloer.

Waarom kiezen voor een lichte eiken vloer?
Een lichte eiken vloer is een nette, maar zeker ook neutrale vloer die in elke woning thuis past. Dat komt allereerst door de kleur en door hoe licht de vloer is. Daarnaast komt het ook omdat hout op een hoop verschillende manieren te gebruiken is in de woning en daardoor passend kan zijn bij een hoop verschillende interieurs. Een lichte eiken vloer betekent niet dat je maar een kleur kan kiezen want een eiken vloer is in ontelbaar verschillende tinten verkrijgbaar en dus ook wanneer je wilt gaan voor een lichtere variant van de vloer. Het belangrijkste is goed kijken naar de rest van het interieur om tot een juiste keuze te komen wanneer je gaat kijken naar een eiken vloer in Limburg.

De voordelen van een lichte eiken vloer
Het grootste voordeel is natuurlijk dat de vloer vrij neutraal is. Hierdoor past de vloer bij een hele hoop verschillende soorten interieur. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel interieur. Hout is een materiaal wat veel gebruikt wordt in de industriële stijl en dus ook een licht eiken vloer past prima thuis in een industrieel huis. Hetzelfde geldt voor een moderne woning. Doordat de vloer zo neutraal is, kun je de rest van de woning ontzettend modern maken zonder dat de vloer hierbij gaat opvallen. Integendeel zelfs. De vloer zal er prima bij passen.

Daar komt nog eens bij kijken dat de prijs van de vloer vaak ook niet al te hoog is. Eiken vloer zijn te vinden in een hele hoop verschillende prijzen waardoor er dus altijd wel een eiken vloer is die past binnen het budget van iemand die een nieuwe vloer zoekt. Het laatste punt is het gemak van het leggen. Een eiken vloer zal vaak in de vorm van bijvoorbeeld parket gelegd moeten worden en laat dat nou net een hele simpele manier zijn om een vloer te leggen. Je hoeft dus ook geen extra kosten te maken om iemand in te huren.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*