Zelf je auto accu vervangen: 3 tips

Zelf je auto accu vervangen: 3 tips
augustus 18, 2020 Richard

De accu is een van de meest belangrijke dingen in je auto. Niet alleen gebruik je de accu voor de radio, verlichting en ramen, maar ook voor het starten van je auto heb je een accu nodig. Het is dan ook belangrijk dat de accu in je auto goed presteert en niet leeg loopt. Indien dit toch gebeurt, is het verstandig om je auto accu te vervangen. Wij geven je 3 tips om zelf je auto accu te vervangen.

1. Koop zelf een nieuwe accu

Het kopen van een nieuwe accu klinkt niet al te moeilijk, tot je er achter komt hoeveel verschillende soorten accu’s er zijn. Het is dus belangrijk om te weten wat voor soort accu jij nodig hebt. Om zeker van je zaak te zijn kun je kijken wat voor type accu er nu in je auto zit, zodat je hetzelfde nog een keer kunt kopen. Heeft jouw auto een AGM accu, een gel accu of een lood accu? De keuze uit deze soorten accu’s is erg belangrijk voor de prestaties van de accu. Dus kijk goed naar wat er nu onder jouw motorkap zit.

2. Vervangen van de accu

Het vervangen van de auto is niet zo moeilijk als je in eerste instantie denkt. Het is alleen een kwestie van de juiste stappen volgen. De eerste stap is, uiteraard, om de oude accu uit de auto te halen. Hier is het van belang dat je zorgt dat de auto niet draait en ook de sleutels niet in het contact zitten. Als dit het geval is haal je eerst de min pool los van de accu, en vervolgens de plus pool. Daarna is het een kwestie van de oude accu uit de klem halen en de nieuwe accu hiervoor in de plaats zetten. Bij het aansluiten van de nieuwe accu sluit je eerst de plus pool aan en daarna pas de min pool. Check nog een keer of alles goed vast zit en je bent klaar!

3. Checken van de dynamo

Als jij zeker wilt weten dat alles goed werkt, kun je er nog voor kiezen om de dynamo te checken. Als je dynamo kapot is, laadt je accu namelijk ook niet meer op. Om dit te testen kun je een aparte spanningsmeter kopen. Zo voorkom je dat je met een nieuwe accu tegen dezelfde problemen aanloopt.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*