3 handige tips als je een nieuw huis inricht bij een verhuizing

3 handige tips als je een nieuw huis inricht bij een verhuizing
juli 26, 2022 Richard

Als je op de vooravond van verhuizen Den Bosch staat, dan zal je de nieuwe woning opnieuw moeten inrichten. Maar hoe begin je aan deze omvangrijke klus? Veel hangt af van de grootte van je nieuwe woonst en de indeling die misschien totaal anders eruit ziet dan waar je woonde. Enkele praktische tips hoe je best een nieuwe woning moet gaan inrichten.

Je woning ontruimen is de eerste taak voordat je gaat verhuizen

Verhuizen is geen alledaagse bezigheid. Alles zorgvuldig inpakken, inladen in een verhuiswagen, uitladen en op de juiste plaats in je nieuwe woonomgeving zetten. Het is een klassiek scenario en vergt heel wat moeite voor dat de klus geklaard is. Om een overzicht te bewaren is het geen overbodige luxe wanneer je een soort stappenplan op voorhand maakt wanneer je het nieuwe huis wil inrichten. Deze handige tips gelden als kleine handleiding.

#1. Start met eventuele grotere werken

Als je nog grote werken wil uitvoeren in je nieuwe woning is het belangrijk dat je dit eerst op je agenda zet. Een nieuwe dakkapel of een badkamer renoveren doe je best voor dat de dag is aangebroken om te verhuizen. In het andere geval heb je dubbel werk als je alles netjes instapklaar wil maken. Je werkt volgens dezelfde methode wanneer je je nieuwe woning nog een verflikje wil geven of een nieuwe vloer wil leggen.

#2. Het plaatsen van meubels

Print voor dat je gaat verhuizen een plattegrond uit zodat je precies weet waar je meubels moet gaan zetten in je nieuwe woning. Hou vooral rekening met de kleinere of grotere kamers en het aantal kamers. Wellicht zal je al je meubels willen verhuizen zoals kasten, bed en eetkamer. Maak een kleine lijst op waar je alles gaat zetten met eventuele afmetingen.

#3. Schenk aandacht aan de verlichting en het soort lampen

De verhuizing naar een nieuwe woning zorgt er ook voor dat je nieuwe lichtpunten moet plaatsen. De ene grote hanglamp past misschien niet in je nieuwe woning of omgekeerd. Of je nachtlamp komt niet voldoende tot zijn recht in de grotere of kleinere slaapkamer. Gelukkig heb je met een op voorhand opgesteld stappenplan voldoende tijd om nieuwe lampen te zoeken. Met kleine details geef je een persoonlijke touch aan je nieuwe woning. Kleine veranderingen op het ogenblik van de verhuis kunnen een hemelgroot verschil maken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*