5 voordelen van hydrokorrels 

5 voordelen van hydrokorrels 
december 27, 2021 Richard

Wanneer je van planten houdt, wil je wel dat de planten een geruime tijd mee gaan. Anders zal je steeds nieuwe planten moeten gaan kopen. Gelukkig bestaan er hydrokorrels. Hydrokorrels kunnen de levensduur van een plant verlengen. Daar zijn verschillende redenen voor. Daarom hebben we 5 voordelen voor je op een rijtje gezet.  

Betere afwatering 

Eén van de redenen dat hydrokorrels makkelijk zijn om mee te werken, is het feit dat ze voor een betere afwatering zorgen. Het water in de plantenbak wordt beter verdeeld, zodat de planten genoeg water krijgen. Door een betere verdeling, hoeft een plant minder moeite te doen om de juiste voedingstoffen binnen te krijgen. 

Geen verdrinking 

Verder zorgt het er ook voor dat de planten niet teveel water krijgen. Op die manier kunnen de planten niet verdrinken. Het potgrond zal daardoor nooit te nat zijn. Je hebt dan ook twee verschillende voordelen als het om het afwateren gaat. De korrels zullen het water vast houden en uit de wortels trekken. Een plant zal op die manier nooit teveel water krijgen. 

Hergebruik  

Daarnaast kun je hydrokorrels erg makkelijk hergebruiken. Als je ze voor een andere plant wilt gebruiken, kun je de korrels netjes afwassen. Hierdoor kun je ze nog een keer gebruiken. Soms zullen ze wat wit uitgeslagen zijn. Gelukkig maakt dit niet uit, want je planten kunnen hier prima tegen. Het is een kwestie van schoonmaken. Daarna kun je ze weer in de volgende pot van een andere plant gaan stoppen.  

Meer zuurstof  

Gelukkig doet een hydrokorrels nog meer. Hydrokorrels zorgen ervoor dat de wortels van een plant meer zuurstof krijgen. De plant hoeft dan minder hard te werken voor al het zuurstof. Hierdoor zal een plant makkelijker groter kunnen gaan groeien dan wanneer je geen hydrokorrels gebruikt. 

Zuurstof is voor een plant heel erg belangrijk. Daarom is het verstandig om dit in de gaten te houden. Vele mensen drukken het potgrond van een plant heel hard aan, daardoor komt er te weinig zuurstof binnen. Dat is niet verstandig om te doen. 

Minder vaak water geven 

Omdat de korrels het water opnemen, hoef jij zelf de planten minder water te gaan geven. Je kan een plant dan makkelijk een week geen water geven. Er zit dan namelijk nog water in de korrels. Je kan dan het beste eén keer in de week aanhouden om even te kijken bij je planten. Dan weet je zeker dat ze nog water hebben.  

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*