Wat kost zonnepanelen huren?

Wat kost zonnepanelen huren?
juni 23, 2020 Richard
zonnepanelen

Wilt u graag zonnepanelen, maar had u graag meer willen weten over wat het huren van zonnepanelen nou precies kost? En is het aantrekkelijker dan zonnepanelen kopen? Wij bespreken de voor- en nadelen met u en beantwoorden de vraag: ‘’Wat kost het om zonnepanelen te huren?’’

Waarom zou ik zonnepanelen huren?

Het kopen van zonnepanelen is een flinke investering en niet iedereen is hier financieel toe in staat. Gelukkig kunnen zonnepanelen ook gehuurd worden. Tijdens het huren betaal je maandelijks huur, in plaats van meteen een hele grote investering te doen. Daarbij profiteer je vanaf de eerste dag al van de energie die de gehuurde zonnepanelen opleveren. Normaal gesproken is de maandelijkse huur van de zonnepalen zelfs lager dan de maandelijkse opbrengst of besparing.

Meer voordelen van zonnepanelen huren

Naast het feit dat het huren van zonnepanelen veel geld bespaard t.o.v. het kopen, heeft het huren van zonnepanelen ook nog een ander erg groot voordeel. Tijdens het huren van zonnepanelen wordt namelijk alles voor u geregeld. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het monteren en bent u vrijwel verzekerd van kwalitatief goede zonnepanelen. Ook heeft u als voordeel dat de omvormer, wanneer deze zijn beste tijd heeft gehad, de vervangingskosten voor het verhuurbedrijf zijn.

Zijn er dan ook nadelen?

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat het minder rendabel is dan het kopen van zonnepanelen, echter hoef je bij het huren geen flinke investering te doen. Een ander nadeel is dat als u wens heeft om te verhuizen u nog wel vast zit aan uw contract, tenzij de volgende eigenaren instemmen over de overname.

Maar wat zijn dan de kosten voor het huren van zonnepalen?

De hoogte van de kosten van het huren van zonnepanelen hangt af van meerdere factoren. Zo heeft elke verhuurder natuurlijk zijn eigen prijzen en is niet elk huishouden hetzelfde. Wanneer we gemiddeld kijken zullen 2 zonnepanelen rond de 10 euro per maand kosten, 6 zonnepanelen zullen gemiddeld rond de 25 euro liggen en 10 zonnepanelen liggen gemiddeld rond de 50 euro. Een schatting van wat het kost om voor uw huis zonnepanelen te huren? Doe hier een gratis check!

Zonnepanelen huren

Benieuwd geworden naar het huren van zonnepanelen? Enie.nl is al jaren specialist in de wereld rond zonnepanelen en kan al uw vragen beantwoorden over het huren van zonnepanelen. Neem nu contact op!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*