Gevel opnieuw bekleden? Dit zijn de mogelijkheden

Gevel opnieuw bekleden? Dit zijn de mogelijkheden
januari 22, 2020 Richard
Gevelbekleding

Kan de gevel van jouw woning, schuur, bedrijfspand of ander gebouw wel een opknapbeurt gebruiken en ben je op zoek naar passende gevelbekleding? Gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen voor klassieke houten gevelbekleding, maar is het ook mogelijk om jouw gevel te bekleden met bijvoorbeeld metaal. Daarnaast kan je er zelfs voor kiezen om de gevel te laten begroeien met klimplanten, waardoor er een natuurlijke gevel wordt gecreëerd. Wij hebben de drie meest populaire en praktische soorten gevelbekleding voor je op een rijtje gezet.

Een stoere look met metaal

Wil jij de gevel van jouw woning of bedrijfspand een stoere, robuuste uitstraling geven en ben je op zoek naar gevelbekleding die de aandacht weet te trekken? Dan is metalen gevelbekleding iets voor jou. Gevelbekleding van metaal is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kan je kiezen voor aluminium, zink of inox gevelbekleding, maar behoort koper ook tot de mogelijkheden. Metalen gevelbekleding is sterk en goed tegen een stootje bestand, maar helaas wel vrij prijzig. Daarnaast zullen sommige soorten metalen gevelbekleding, zoals koper, na verloop van tijd verkleuren.

De klassieke uitstraling van hout

Ben jij op zoek naar gevelbekleding met een klassieke, verzorgde uitstraling? Dan is hout iets voor jou. Houten gevelbekleding is geschikt voor allerlei soorten en stijlen gebouwen en woningen en geeft elke gevel een verzorgde uitstraling. Om houten gevelbekleding mooi te houden is goed onderhoud echter wel van groot belang. Zowel geverfde houten gevelbekleding als gewone houten gevelbekleding dient regelmatig een onderhoudsbeurt te ondergaan, om houtrot en andere problemen te voorkomen.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

Ben jij op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vorm van gevelbekleding? Dan is kunststof gevelbekleding de beste keuze. Kunststof gevelbekleding behoeft, op zo nu en dan een schoonmaakbeurt na, geen onderhoud. Omdat de gevelbekleding uv-bestendig is en goed bestand is tegen allerlei weersomstandigheden, is schilderen niet nodig en hoef je je geen zorgen te maken over verkleuringen. Kunststof gevelbekleding heeft een levensduur van minimaal 30 jaar en wordt gemaakt van gerecyclede kunststoffen, waardoor het milieu niet onnodig belast wordt. Hierdoor mag kunststof gevelbekleding milieuvriendelijk en een duurzame investering worden genoemd.

Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende stijlen, formaten en kleuren. Zo kan je kiezen voor kunststof gevelbekleding met een glad oppervlak, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor een natuurgetrouwe houtstructuur en zelfs een betonlook. Elke stijl gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er voor elke woning en elk gebouw passende kunststof gevelbekleding verkrijgbaar is.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*