Wat is het beste advies: Eerst een woning kopen of eerst je eigen woning verkopen?

Wat is het beste advies: Eerst een woning kopen of eerst je eigen woning verkopen?
november 28, 2019 Richard
huis kopen verkopen

Ga je op zoek naar een nieuwe woning, dan breekt er een spannende en leuke periode aan. Een nieuwe woning is een grote investering en je wilt dus niet dat er iets verkeerd gaat. Een belangrijke vraag in het proces is of je eerst een nieuw huis moet kopen of juist eerst je huidige huis moet verkopen. In deze blog lees je ons advies.

Vraag advies in bij een makelaar

Of het handig is om jouw woning eerst te verkopen of om eerst jouw nieuwe woning te kopen, hangt af van vele factoren. Hoe snel verwacht de makelaar bijvoorbeeld dat het duurt om jouw huidige woning te verkopen? Heb je een duur huis, dan raak je deze minder makkelijk kwijt. Is de staat van je huis slecht, dan is dit ook lastig. Kijk ook vooral naar hoeveel tijd je hebt om het te verkopen. Jouw woning wordt altijd wel verkocht, het is alleen de vraag hoe snel. Dit hangt onder meer af van de hoogte van de prijs.

Kijk naar de staat van de markt

Op dit moment staat de woningmarkt er erg goed voor. Een goede makelaar raakt jouw woning zomaar kwijt. Het is dus een goede tijd om jouw woning te verkopen omdat er veel vraag naar is. Daarom is deze tijd perfect zijn om eerst een nieuwe woning te kopen en dan pas je huidige woning te verkopen.

Dit heeft twee redenen. Doordat de vraag hoog is, kun je niet te lang wachten met het kopen van jouw droomhuis. Als je deze in het vizier hebt moet je er snel bij zijn, anders zijn er wel andere kandidaten die je willen aftroeven. De tweede reden is dat zodra je de nieuwe woning gekocht hebt, je jouw eigen woning zomaar kwijt bent. Ook dit heeft weer met de staat van de markt te maken. De meeste makelaars zullen je dus in deze tijd aanbevelen om eerst te kopen en dan te verkopen.

Heb ik dan geen makelaar meer nodig?

Je zou denken dat je met de huidige economie geen makelaar meer nodig hebt. Dit omdat de vraag zo hoog is en je je woning toch wel kwijt raakt. Toch is een makelaar nog steeds cruciaal. Vooral voor het onderhandelen over de prijzen van de woningen. Een makelaar kan meestal veel meer uit een onderhandeling halen dan jij. Ook brengt hij je in contact met de juiste kopers.

Vragen over de verkoop van jouw woning of de koop van een nieuwe woning? Stel ze gerust bij @WORK Makelaardij.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*